Turprogram - 2019

Om turtilbudet

Medlemmer i Gyldenløve Kajakklubb kan være med på onsdagspadlinger og helgeturer med og uten overnatting. Vi arrangerer også fra tid til annen egne padlekvelder for nybegynnere med våttkort og introduksjonskurs. Klubbsesongen løper fra midten av april til midten av oktober.

TRYKK HER for å gå til sidene for påmelding til turer i sesongen 2019

TRYKK HER for å laste ned eller skrive ut - Gyldenløve Kjakklubb Aktivitetskalender for 2019

Via klubbens Facebookside har du muligheten du bli med på private turer eller invitere med andre på tur.

Praktisk turinformasjon
Før du legger ut på tur med kajakklubben, les alltid gjennom denne informasjonen: På tur med kajakklubben, Turlederens kriseark og Turlederens risikovurderingsskjema. Du kan laste ned dokumentene til din PC, ditt nettbrett eller skrive dem ut og ta dem med deg på tur. Rutinene for onsdagspadlinger finner du  på bunnen av denne siden. Det er viktig at du vet hvordan du skal forholde deg før, under og etter turen og dersom uhell skulle skje.

Transport
Bruk færrest mulig biler og henger hvis mulig. Bensinutgifter og bompenger gjøres opp mellom sjåfør og passasjerer i hver bil.

På tur med kajakklubben
Turene er merket med ferdighetskrav i form av årer. Årene har gradering fra 1 til 5. Disse graderingene er i tråd med NPF sitt stjernesystem og er en internasjonal standard. Det er den enkeltes eget ansvar å vurdere sine ferdigheter mot det som fordres for å delta på turen. Deltakere som melder seg på en tur uten nødvendige ferdigheter vil ikke kunne delta på turen. Grunnleggende sikkerhetsutstyr skal være med på alle turer, og deltakeren må underveis selv vurdere elementer som: vær, vind, bølgehøyde, strøm, dønninger, annen båttrafikk og egen styrke og kondisjon.

Ferdighetskrav
Under finner du definisjon av ferdighetskravene. Åresymboler er brukt i turprogrammet. Felles for alle turer er at turen tilpasses rådende værforhold. Tørrdrakt vil kunne være påkrevd avhengig av årstid og temperatur i vannet.

• 1 åre - Padling i svært skjermet farvann - Eksempel er et lite havnebasseng eller liten bukt. Basisferdigheter: Deltakeren må ha introduksjonskurs og være kjent med kameratredning. Turene egner seg for de fleste, også padlere som ønsker å utvikle egne ferdigheter. Vind opp til og med Beaufort styrke 1 – Flau vind (1-3 knop). Sjøgang 1 – Småkruset sjø med bølger opp til 0,1 meter i snitt. Ingen strøm og ingen annen trafikk.
  • 2 årer - Padling i skjermet farvann - Eksempel på dette er indre skjærgård. Basisferdigheter: deltakeren må ha grunnkurs og mestre kameratredning. Vind opp til og med Beaufort styrke 2 – Svak vind ved vannflaten (4-6 knop). Sjøgang 2 – Smul sjø med bølger opp til 0,5 meter i snitt. Kun små krusninger ved grunner og skjær. Svært lite strøm og lite annen trafikk.
  • 3 årer - Padling i noe eksponert farvann -  Padling i noe eksponert farvann. Eksempel er farvann nær land med små øyer og skjær utenfor. Basisferdigheter: deltakeren må ha grunnkurs, teknikkurs eller tilsvarende erfaring og mestre kamerat- og egenredning. Vind opp til og med Beaufort styrke 4 - Laber bris ved vannflaten (11-16 knop). Sjøgang 3 – Sval sjø med bølgehøyde mellom 0,5 og 1,25 meter i snitt. Små brytninger ved grunner og skjær. Strøm og dønninger kan skape litt drag i sjøen. Annen trafikk må påregnes.
  • 4 årer - Padling i eksponert farvann - Eksempel er farvann nær land uten små øyer og skjær utenfor. Vind opp til og med Beaufort styrke 5 – Frisk bris ved vannflaten (17-21 knop). Sjøgang 4 – Noe sjø med bølgehøyde 1,25 -2,5 meter i snitt. Brytninger ved grunner og skjær. Strøm og dønninger kan skape drag og uregelmessige formasjoner i sjøen. Ved væromslag kan vind og sjøgang endre seg raskt. Annen trafikk må påregnes.
  • 5 årer - Padling i svært eksponert farvann -  Eksempel er lange kryssinger i rom sjø, eller utsatt farvann langs land. Vind opp til og med Beaufort styrke 6. Liten kuling ved vannflaten (22-27 knop). Sjøgang 5 – 2,5 til 4 meter i snitt. Kraftige brytninger ved grunner og skjær. Strøm og dønninger kan skape kraftig drag og kraftige uregelmessige formasjoner i sjøen. Ved væromslag kan vind og sjøgang endre seg raskt. Annen trafikk må påregnes.

Onsdagspadlinger​​​​​​​

Klubben har som mål å gjennomføre 27 onsdagspadlinger i sesongen 2019, med start 10. april og slutt 9. oktober.

Under finner du de grunnleggende rutinene vi følger på disse turene.

• Sjøboden åpnes klokken 17.15, og vi har som mål å være på vannet klokken 18.00.
  • Møt frem i god tid før klokken 18.00 og skriv deg inn i protokollen.
  • Kajakker og utstyr tas ut og legges på plassen foran sjøboden.
  • Pedaler tilpasses og senkekjøler sjekkes.
  • Hjelp hverandre slik at vi får mest mulig tid på vannet.
  • Gruppen samles foran sjøboden.
  • Deltakerne presenterer seg og nye medlemmer ønskes velkommen.
  • Turlederen går gjennom dagens tur og padlereglene.
  • Målet er at alle skal ha en trygg tur og naturopplevelse.
  • Kajakkene bæres etter dette bort til flytebrygga og settes på vannet.
  • Alle samles i flåte på vannet ved brygga.
  • Alle tar en kameratsjekk av makkerens kajakk, spruttrekk og utstyr.
  • Turen starter når turlederen gir klarsignal.
  • Vi padler i samlet gruppe og på linje ved krysninger.
  • Det vil være en turleder foran og bak i gruppen.
  • Følg turlederens anvisninger.
  • Hjelp hverandre med å få kajakkene tilbake til Sjøboden.
  • Rengjør kajakken og utstyret du har brukt.
  • Husk å skrive deg ut i protokollen når turen er over.

Naviger på Gyldenløve Kajakklubb sine nettsider via disse lenkene:

Om Gyldenløve Kajakklubb – Medlemskap i klubben – Leie av kajakk - Bestill kursplass i 2019 – Turer i 2019 –

- Nyttig informasjon for padlere -