Turprogram

Medlemmer i Gyldenløve Kajakklubb kan være med på onsdagspadlinger og helgeturer med og uten overnatting. Første onsdagspadling i sesongen 2021 er planlagt gjennomført 14. april og siste 6. oktober. Andre organiserte turer legges ut i klubbens aktivitetskalender. Via klubbens Facebook-gruppe har du også muligheten du bli med på ikke organiserte private turer eller invitere med andre på tur.

Gyldenløve Kajakklubb - Veileder for smittevern

I forbindelse med Covid19 er det utarbeidet en veileder for smittevern og en video. De beskriver rutinene som vil bli fulgt under turene, ved opphold i Sjøboden og for desinfisering/renhold av kajakker. Dette for å bidra til å hindre spredning av smitte og til rask smittesporing dersom det skulle bli behov for det. Det viktigste for å hindre smitte er at alle deltakerne har en god allmenntilstand og er friske!

HER finner du veilederen for smittevern

HER finner du Videoen

Påmelding

Det er påkrevd med påmelding for alle organiserte turer. Påmeldingen må gjøres i forkant av turen, samt verifiseres ved opprop ved oppmøte. Dette for å kunne spore eventuell smitte og for å ha kontroll på gruppestørrelsen.

TRYKK HER for påmelding til turer

TRYKK HER for  å gå til Aktivitetskalenderen for 2021

På tur med kajakklubben

De organiserte turene er gradert med stjerner og ferdighetsnivåer. Det er den enkeltes ansvar å vurdere egne ferdigheter, styrke og kondisjon opp mot det som fordres for å delta på turen. Deltakere som melder seg på en tur uten nødvendige ferdigheter vil ikke kunne delta på turen.

Gradering av turene og ferdighetsnivåer

Gyldenløve Kajakklubb organiserer turer med graderingene og ferdighetsnivåene Enkel og Middels.

Enkel: 1 og 2 stjerner (* / **) - Padling i svært skjermet og skjermet farvann.

Grunnleggende kunnskap i å kunne tolke vær, vind, strøm og annen båttrafikk. Ferdighetsnivå tilsvarende grunnkurs hav.

Middels: 3 stjerner (***) - Padling i noe eksponert farvann.

Behersker elementær tolking av vær og vind, strømforhold og annen båttrafikk. Ferdighetsnivå tilsvarende teknikk kurs og aktivitetslederkurs.

Generelt: Felles for alle turer er at de tilpasses rådende værforhold og at ruta vil kunne bli lagt om, turen utsatt eller avlyst.

HER finner du DNT sin oversikt over gradering av turer

På vannet og land ved onsdagspadlinger​​​​​​​ og andre turer

Under finner du de rutinene vi anmoder alle om å forsøke å følge når vi er på onsdagspadlinger og andre turer. Rutinene er oppdatert for bidra til å hindre smittespredning.

• Det skal være maksimalt 4 personer inne i sjøboden til enhver tid.
  • Sjøboden åpnes klokken 17.15, og målet er å være på vannet klokken 18.00.
  • Møt frem i god tid før klokken 18.00 og skriv deg inn i protokollen.
  • Målet er at alle skal ha en trygg tur og naturopplevelse.
  • Kajakker og utstyr tas raskt ut av Sjøboden, legges på plassen foran sjøboden.
  • Desinfisert og klargjør kajakken, åre og utstyr der før bruk.
  • Pedaler tilpasses og senkekjøler sjekkes.
  • Gruppen samles og nye medlemmer ønskes velkommen.
  • Turlederen går gjennom dagens tur.
  • Kajakkene bæres etter dette bort til flytebrygga og settes på vannet.
  • Vent på land og sett ut 2 og 2 kajakker fra kajakkbrygga om gangen.
  • Båtrampa under Holmenbrua kan også brukes for å øke kapasiteten.
  • Alle samles på vannet ved brygga med 1 meters avstand mellom hver deltaker.
  • Ta en kameratsjekk av makkerens kajakk, spruttrekk og utstyr.
  • Turen starter når turlederen gir klarsignal.
  • Vi padler i samlet gruppe med god avstand og på linje ved krysninger.
  • Følg turledernes anvisninger, det vil være en turleder foran og bak i gruppen.
  • Ved ilandstigning og pauser husk 1-meters reglen.
  • Ved retur til kajakkbrygga gå på land med 2 og 2 kajakker om gangen.
  • Bær kajakkene vekk fra brygga før neste par går i land.
  • Båtrampa under Holmenbrua kan også brukes for å øke kapasiteten.
  • Hjelp hverandre med å få kajakkene tilbake til Sjøboden.
  • Rengjør kajakken og utstyret du har brukt, se Veilederen for detaljer.
  • Husk å skrive deg ut i protokollen når turen er over.

Ved eventuell bruk av kajakkhengeren følg turledernes anvisninger - Se veilederens anvisninger for transport

Naviger på Gyldenløve Kajakklubb sine nettsider via disse lenkene:

Om Gyldenløve Kajakklubb – Medlemskap i klubben - Padleleden – Leie av kajakk - Kurs i 2021 – Turer i 2021 –

- Nyttig informasjon for padlere -