Nydelige toppturer i finnemarka, 
med start tilbake i 2010  

Topp7Turen er et av DNT Drammen og Omegns største arrangement. 
De siste årene har tilsammen rundt 1100 mennesker årlig valgt å gå enten Topp7Turen eller Topp3Turen. 


Topp3turen og Topp7turen er to fantastiske turer som går Finnemarka. Her er man oppom Knabben, Solbergvarden, Lokkeråsen, Hoggskollen, Tverråsen*, Skimten* og Varden*. 
Noen velger å gå turen som en lang og krevende treningstur, andre velger å  vandre gjennom Drammens vakre nærturområde i sitt eget tempo.  
Uansett om man går eller løper turen, alene eller sammen med noen du er glad i, er håpet at hver og en deltaker skal få en tur fylt av mestring og spektakulære utsikter i trygge omgivelser omgitt av andre turglade mennesker.

I et normalår arrangerer vi også familiearrangementet ToppTur på Torget på Bragernes Torg, der vi har målgang for toppturdeltakerne. Her er det musikk, leker, klatrevegg og andre morosame aktiviteter for store og små.
Ønsket er at de som ikke har anledning til å gå en av toppturene, velger å ta turen hit for å se på livet, treffe mennesker og delta på aktiviteter.

*toppene på Topp3turen I et normalår vil turene forløpe som beskrevet under: 

Hvordan blir Topp7Turen for meg som er påmeldt? 
1.) Oppmøte på Nedre Storgate (utenfor turbutikken) for registrering mellom 07.00 og 09.00. - Nytt for 2020 er at de som har hentet sitt startkort i butikken på førehand kan møte direkte på Bjørkedokk. 
2.) Vi har busstransport fra torget til Bjørkedokk. Første buss går kl. 07.05, deretter kontinuerlig frem til kl. 09. Bussene går fra torget, nedenfor fontenen på det nye bussområdet. 
Startkortet/klippekortet må fremvises for å få sitte på med bussen. 
3.) Fra Bjørkedokk går turen på smale og brede stier, i vått og tørt terreng. Løypen er merket med Topptur-skilt hele veien og følger blåmerket sti. Det er ingen turleder på denne turen, men spør gjerne en av de andre deltagerene om du er usikker på veien. Det henger oversiktskart på utvalgte steder. 
4.) Målgang er i Nedre Storgate, hvor vi også arrangerer Topptur på Torget. Her er det innregistrering av alle som har gått turen. 
5.) Nyt godfølelsen av å ha gått over syv av Finnemarkas vakreste topper på en dag.  

Hvordan blir Topp3Turen for meg som er påmeldt? 
1.) Oppmøte på Nedre Storgate (utenfor turbutikken) for registrering mellom 08.30 og 10.00.  Nytt for 2020 er at de som har hentet sitt startkort i butikken på førehand kan møte direkte på Eiksetra. 
2.) Vi har busstransport fra torget til Eiksetra i Lier. Første buss går kl. 08.35, deretter hver halvtime til kl. 10. Bussene går fra torget, nedenfor fontenen på det nye bussområdet.
Startkortet/klippekortet må fremvises for å få sitte på med bussen. 
3.) Fra Eiksetra går turen på smale og breie stier, i vått og tørt terreng. Løypen er merket med Topptur-skilt hele veien og følger blåmerket sti. Det er ingen turleder på denne turen, men spør gjerne en av de andre deltagerene om du er usikker på veien. 
4.) Målgang er i Nedre Storgate, hvor vi også arrangerer Topptur på Torget. Her er det innregistrering av alle som har gått turen. 
5.) Nyt godfølelsen av å ha gått Finnemarka på langs på en dag.  

Fra Topptur på Torget.
Fra Topptur på Torget. Foto: Åshild Woie