tre og syv topper fra 2010 

Topp7Turen er et av DNT Drammen og Omegns største arrangement. 19. september 2020 arrangerer DNTD turen for 11. gang, og mange velger å delta hvert år. De siste årene har ca 1100 mennesker valgt å gå enten Topp7Turen eller Topp3Turen. 


Arrangementet starter ved registrering på Nedre Storgate 10 (ved Turbutikken). Derifra er det satt opp gratis buss for alle med billett til start på Bjørkedokk (Topp7Turen) eller Eiksetra i Lier (Topp3Turen). Noen velger å gå turen som en lang og krevende treningstur, andre velger å ta med venner, kjære, barn eller kjæreste for å vandre gjennom Drammens vakre nærtur-område i sitt eget temp. Uansett om du går turen alene eller sammen med noen du er glad i håper vi at du får en tur fyllt av mestring og spektakulære utsikter i trygge omgivelser omgitt av turglade mennesker. På Bragernes Torg arrangerer vi familiearrangementet ToppTur på Torget. Her er det musikk, leker, klatrevegg og andre morosame aktiviteter for store og små. Vi håper at de som ikke har anledning til å gå Topp7- eller Topp3Turen velger å ta turen hit for å se på livet, treffe mennesker og delta på aktiviteter.


Hvordan blir Topp7Turen for meg som er påmeldt? 
1.) Oppmøte på Nedre Storgate (utenfor turbutikken) for registrering mellom 07.00 og 09.00. - Nytt for 2020 er at de som har hentet sitt startkort i butikken på førehand kan møte direkte på Bjørkedokk. 
2.) Vi har busstransport fra torget til Bjørkedokk. Første buss går kl. 07.05, deretter kontinuerlig frem til kl. 09. Bussene går fra torget, nedenfor fontenen på det nye bussområdet. 
Startkortet/klippekortet må fremvises for å få sitte på med bussen. 
3.) Fra Bjørkedokk går turen på smale og brede stier, i vått og tørt terreng. Løypen er merket med Topptur-skilt hele veien og følger blåmerket sti. Det er ingen turleder på denne turen, men spør gjerne en av de andre deltagerene om du er usikker på veien. Det henger oversiktskart på utvalgte steder. 
4.) Målgang er i Nedre Storgate, hvor vi også arrangerer Topptur på Torget. Her er det innregistrering av alle som har gått turen. 
5.) Nyt godfølelsen av å ha gått over syv av Finnemarkas vakreste topper på en dag.  

Klikk her for å skrive tekst.

Hvordan blir Topp3Turen for meg som er påmeldt? 
1.) Oppmøte på Nedre Storgate (utenfor turbutikken) for registrering mellom 08.30 og 10.00.  Nytt for 2020 er at de som har hentet sitt startkort i butikken på førehand kan møte direkte på Eiksetra. 
2.) Vi har busstransport fra torget til Eiksetra i Lier. Første buss går kl. 08.35, deretter hver halvtime til kl. 10. Bussene går fra torget, nedenfor fontenen på det nye bussområdet.
Startkortet/klippekortet må fremvises for å få sitte på med bussen. 
3.) Fra Eiksetra går turen på smale og breie stier, i vått og tørt terreng. Løypen er merket med Topptur-skilt hele veien og følger blåmerket sti. Det er ingen turleder på denne turen, men spør gjerne en av de andre deltagerene om du er usikker på veien. 
4.) Målgang er i Nedre Storgate, hvor vi også arrangerer Topptur på Torget. Her er det innregistrering av alle som har gått turen. 
5.) Nyt godfølelsen av å ha gått Finnemarkas på langs på en dag.  

ved målgang på Torget er det ein rekke aktiviteter
ved målgang på Torget er det ein rekke aktiviteter Foto: Åshild Woie