Kurs og nettbestilling av kurs

Trygghet på vannet
Vi legger vekt på at du skal ha trygge naturopplevelser på vannet sammen med andre. For å bidra til å bygge opp din kompetanse tilbyr vi kurs i regi av kvalifiserte trenere fra Gyldenløve Kajakklubb og Eian Fritid.

Nettbestilling av kurs

Trykk på lenken under for å få oversikt over og melde deg på et introduksjons-, grunnkurs eller annet kurs.

• NB! Du behøver ikke å ta et introduksjonskurs før du melder deg på et grunnkurs.
  • Eian Fritid tilbyr også brott-, teknikk- og rullekurs, samt grunnkurs i kanopadling.

Leie av kajakk
    Du har muligheten til å leie en kajakk til kurset.

Kontaktpersoner for kurs

Deltakelse på kurs
    Våre kurs er åpne for alle som møter kriteriene for deltakelse. Ønsker du å delta på et introduksjons-, grunn- eller teknikkurs må du være 16 år. Etter en vurdering av graden av funksjonsnedsettelse, og i samråd med deltakeren, kan funksjonshemmede delta på våre kurs. Du finner informasjon om de enkelte kursene på sidene for påmelding.

Kurssted
    Kursene arrangeres i hovedsak ved Gyldenløve Brygge og ved DNT Drammen og Omegns hytte på Veslekillingen. I de tilfelle kursstedet er et annet finner du opplysninger om dette på påmeldingssiden for det aktuelle kurset.

Våttkort
    Vi følger Norges Padleforbunds program, NPF kursstigen. Deltar du på et kurs om inngår i kursstigen får du våttkort og oblat etter gjennomført et kurs.

Tap av våttkort
    DNT Drammen og Omegn kan ikke utstede våttkort. Skulle du være uheldig og miste våttkortet ditt, eller har andre spørsmål vedrørende kortet og oblater, er det viktig at du henvender deg direkte til kursinstruktøren som holdt det kurset du deltok på. Kursinstruktørene er tilsluttet NPF og vil kunne hjelpe deg.

Kort om introduksjonskurset
    Dette er et 4 timers kurs, og ofte første steg for den som vil ut og padle. Kurset gir grunnleggende kunnskap om padling og utstyr, herunder bruk av kajakk, flytevest, åre og spruttrekk. I tillegg til "wet exit", hvordan komme seg ut av kajakken ved velt, har vi valgt å legge inn kameratredning som en del av kurset. Målsetningen med introduksjonskurset er å gi basiskunnskap og motivere til å ta et grunnkurs dersom du finner at padling er aktivitet som passer for deg.

Kort om grunnkurset
    Dette er et 16 timers kurs fordelt over 2 dager, vanligvis lørdag og søndag. Målsetningen med kurset er å gi deg kunnskapen til å kunne dra på egne padleturer, sammen med andre. Du lærer å bruke kajakk, flytevest, åre og spruttrekk. Gjennom praktiske øvelser blir du gjort kjent med teknikker for manøvrering samt rednings- og sikkerhetsrutiner.

Kontinuerlig trening er ditt ansvar

Tren på egen- og kameratredning når dere er på tur. Det er ikke bare din egen sikkerhet det gjelder. De andre turdeltakerne må også kunne stole på at du kan hjelpe dem!

Naviger på Gyldenløve Kajakklubb sine nettsider via disse lenkene:

Om Gyldenløve Kajakklubb – Medlemskap i klubben – Leie av kajakk -  Bestill kursplass i 2019 – Turer 2019 –

Nedlastbar informasjon - DNT Drammen og Omegn Turgrupper -