Kurs og nettbestilling av kurs

Gladnyhet! - Vi starter opp med kurs igjen i juni

Da har starter vi opp med kurs igjen i juni. Pågangen for å være med på kursene som kjøres av Eian Fritid er stor og det er veldig hyggelig. Noen kurs er fulltegnet og det er ventelister. Vi vurderer løpende å arrangere flere kurs, så flest mulig får muligheten til å komme seg trygt på vannet. 

Gyldenløve Kajakklubb - Veileder for smittevern

I forbindelse med Korna viruset har klubben, i samarbeide med Eian Fritid, utarbeidet en Veileder for smittevern som beskriver rutinene som må følges ved turer og kurs, samt ved opphold i Sjøboden. Det er også laget en video som viser bruk av garderoben, toalettene og desinfisering/vask ved leie av klubbkajakker og utstyr.

TRYKK HER for å gå til Veilederen for smittevern

TRYK HER for å gå til Videoen / Veilederen for smittevern

Veilederen for smittevern vil også bli fulgt ved kurs som kjøres på andre lokasjoner.

***

Trygghet på vannet
Vi legger vekt på at du skal ha trygge naturopplevelser på vannet sammen med andre. For å bidra til å bygge opp din kompetanse tilbyr vi kurs i regi av kvalifiserte trenere fra Gyldenløve Kajakklubb og Eian Fritid. 

Nettbestilling av kurs

Trykk på lenken under for å få oversikt over og melde deg på et introduksjons-, grunnkurs eller annet kurs.

 • TRYKK HER for å bestille kurs
 • NB! Du behøver ikke å ta et introduksjonskurs før du melder deg på et grunnkurs.
 • Eian Fritid tilbyr også brott-, teknikk- og rullekurs, samt grunnkurs i kanopadling.

  Leie av kajakk
  Du har muligheten til å leie en kajakk til kurset.

  Kontaktpersoner for kurs

  Deltakelse på kurs
  Våre kurs er åpne for alle som møter kriteriene for deltakelse. Ønsker du å delta på et introduksjons-, grunn- eller teknikkurs må du være 16 år. Etter en vurdering av graden av funksjonsnedsettelse, og i samråd med deltakeren, kan funksjonshemmede delta på våre kurs. Du finner informasjon om de enkelte kursene på sidene for påmelding.

  Kurssted
  Kursene arrangeres i hovedsak ved Gyldenløve Brygge og ved DNT Drammen og Omegns hytte på Veslekillingen. I de tilfelle kursstedet er et annet finner du opplysninger om dette på påmeldingssiden for det aktuelle kurset.

  Våttkort
  Vi følger Norges Padleforbunds program, NPF kursstigen. Deltar du på et kurs om inngår i kursstigen får du våttkort og oblat etter gjennomført et kurs.

  Tap av våttkort
  DNT Drammen og Omegn kan ikke utstede våttkort. Skulle du være uheldig og miste våttkortet ditt, eller har andre spørsmål vedrørende kortet og oblater, er det viktig at du henvender deg direkte til kursinstruktøren som holdt det kurset du deltok på. Kursinstruktørene er tilsluttet NPF og vil kunne hjelpe deg.

  Kort om introduksjonskurset
  Dette er et 4 timers kurs, og ofte første steg for den som vil ut og padle. Kurset gir grunnleggende kunnskap om padling og utstyr, herunder bruk av kajakk, flytevest, åre og spruttrekk. I tillegg til "wet exit", hvordan komme seg ut av kajakken ved velt, har vi valgt å legge inn kameratredning som en del av kurset. Målsetningen med introduksjonskurset er å gi basiskunnskap og motivere til å ta et grunnkurs dersom du finner at padling er aktivitet som passer for deg.

  Kort om grunnkurset
  Dette er et 16 timers kurs fordelt over 2 dager, vanligvis lørdag og søndag. Målsetningen med kurset er å gi deg kunnskapen til å kunne dra på egne padleturer, sammen med andre. Du lærer å bruke kajakk, flytevest, åre og spruttrekk. Gjennom praktiske øvelser blir du gjort kjent med teknikker for manøvrering samt rednings- og sikkerhetsrutiner.

  Kontinuerlig trening er ditt ansvar

  Tren på egen- og kameratredning når dere er på tur. Det er ikke bare din egen sikkerhet det gjelder. De andre turdeltakerne må også kunne stole på at du kan hjelpe dem! 

  Naviger på Gyldenløve Kajakklubb sine nettsider via disse lenkene:

  Om Gyldenløve Kajakklubb – Medlemskap i klubben – Leie av kajakk -  Bestill kursplass i 2020 – Turer 2020 –

  Nyttig informasjon for padlere -