Nye og pågående hytteprosjekt i DNTD

Vi har stadig ett eller flere hytteprosjekter på gang. Enten er det en ny hytte som bygges, eller en hytte vi har overtatt eller har hatt lenge som skal oppgraderes. Her kan du lese om hvilke prosjekt som er gående nå. 

DAMSLETT

Ny hytte (på tuftene til en gammel).

Hvor                        : Ved Nerdammen i Finnemarka 
Adkomst                 : Fra Solbergelva, bomvei, ca 1,5 km fra p-plass
Antall soveplasser: 8 - 2 rom med hver sin familiekøye samt en sovesofa i stua
Planlagt ferdig       : Vår 2022

Vi overtok hytta fra Drammen kommune vår-2018.
I 2020 startet en gjeng Ung'ere med god hjelp av andre frivillige, arbeidet med å rive hytta for å sette opp en ny hytte tegnet på dugnad av arkitekt Øystein Rognebakke. 
Høsten 2020 begynte Byggmester Øystein Henriksen fra Hokksund med reisverket, som sto ferdig før jul. Sommeren 2021 var hytta tett, og en gjeng frivillige beiset hele hytta på en helg!
I tillegg til den gamle hytta, står det også et uthus/utedo her. Denne skal erstattes med en ny, som settes opp av tømrerlinja på Åssiden vgs gjennom vinteren.   
Gjennom ei frivillig har vi fått gratis kjøkken til hytta fra Keo, samt at Scanox vil sponse oss med all maling og beis til hytta. 
Det blir buldrevegg utendørs på en vegg/tak på hytta, og det vil bli mulig å henge opp hengekøye ifm med hytta - både utendørs og innendørs. 
Tanken er at dette skal bli et fast samlingssted for DNT Ung Drammen, men den skal også være tilgjengelig for alle våre medlemmer å leie.

DAMHYTTA

Renovering av eksisterende hytte/bygg.

Hvor                        : På dammuren nederst ved Nerdammen i Finnemarka 
Adkomst                 : Fra Solbergelva, bomvei, ca 1,5 km fra p-plass
Antall soveplasser: 2 - dobbeltseng på "hengehems" 
Planlagt ferdig       : Vår 2022

Vi overtok hytta fra Drammen kommune vår-2018.
Dette er hytta som damvokterne (ansatte ved Solberg spinneri) bodde i da de hadde vakt ved dammen gjennom helgen, noe som var populært for da tok de med familien på "ferie". 
Hytta er per nov-21 nesten ferdig restaurert utvendig, og det aller meste arbeidet er gjort på dugnad av en fast gjeng med 4-5 frivillige. 
Det er lagt vekt på å bevare mest mulig av det opprinnelige utseende, bortsett fra på nordveggen mot vannet. 
Innendørs blir det et rom med stue, kjøkkenkrok og 2 sengeplasser på hems. Vi setter nok inn sovesofa, så det blir 4 soveplasser og plass til en familie. 
Hytta får do i eget bygg "inne på land". 

SOLHEIMSTULEN 

Renovering av eksisterende hytte/bygg.

Hvor                        : Innerst i Jønndalen i Uvdal, i kanten av Hardangervidda øst 
Adkomst                 : Fra rv. 40, ta av innkjøring ved Uvdal skisenter, herfra ca 15km, bilvei helt frem hele året
Antall soveplasser: 40 - fordelt på 2- og 4-sengsrom
Planlagt ferdig       : Til sommeråpning juni-22

Vi kjøpte og overtok hytta våren 2021, men leide den allerede fra sommeren 2019. 
Dette er en betjent hytte som ligger flott til ved foten av Hardangervidda og i forhold til våre to andre betjente hytter på vidda.
Planen var å gradvis utbedre hytta i periodene mellom vi hadde den åpen for gjester. Men i  2021 mottok DNT en flott gave fra Sparebankstiftelsen, som gjorde at vi kunne ta fatt på hele det omfattende restaureringsarbeidet. Tak, vinduer, kjøkken, sanitæranlegg skal oppgraderes, samt generellt oppussing innendørs. Dermed holder vi den stengt inntil det aller meste blir klart.
Hytta har lang historie og sterk tilknytning til bygda. Vi gleder oss til å kunne ønske gamle og nye gjester velkommen igjen.