Klart det går sykkeltur Dovre

DNT TILRETTELAGT

DNT Tilrettelagt  jobber for å gjøre friluftslivet tilgjengelig for mennesker med funksjonsnedsettelse.
Vi arrangerer ulike typer turer og aktiviteter og jobber for at våre store arrangement skal være tilgjengelige for flest mulig.

DNT Tilrettelagt dekker både Klart det går-aktiviteter, tilrettelagt for folk med nedsatt fysisk funksjon,
og Friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede (FTU) som har aktiviteter for utviklingshemmede.

Friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede (FTU)

FTU er et tilbud til personer med utviklingshemming, deres familie, venner og støtteapparat. Gjennom felles aktiviteter som er tilrettelagt for alle funksjonsnivåer ønsker Turistforeningen å skape en felles arena for å ha det gøy sammen ute i naturen.

Turene er svært lavterskel og tilrettelagt for rullestolbrukere.
Turene arrangeres to ganger i måneden.
En onsdag i måneden på Eiksetra i Lier, og
en tirsdag i måneden på Årbogen i Krokstadelva.

I tillegg har vi en egen gruppe for barn.

Se alle turene her i aktivitetskalenderen og søk "FTU" i søkefeltet så kommer alle turer fremover opp.

Facebooksidene til to av FTU aktivitetene:
Eiksetra

Årbogen​​​​​​​

Tilbud for barn og unge

Velkommen til tilrettelagt friluftsliv for barn og unge!

DNT Drammen og Omegn startet i 2021 en friluftslivgruppe for barn og unge som har behov for et bedre tilrettelagt aktivitetstilbud der mestring og sosialt samvær vil stå i fokus.

En gang i måneden vil det bli arrangert korte turer og ulike tilrettelagte aktiviteter. Dette kan være natursti, tarzanløype, ridning, kanopadling, klatring, aking, ski etc. Bålkos med mat og hygge vil være en stor del av tilbudet. Det vil bli servert enkel mat og drikke.

Det vil også bli arrangert leir og overnattingsturer for barna i løpet av året.

Det vil være turledere fra DNT Drammen og Omegn med, men alle deltagerne må ha med seg ledsagere. Vi ønsker også andre familiemedlemmer (søsken/besteforeldre etc.) velkomne til å delta.

Se Facebook-siden deres for mer informasjon.

Klart det går

Klart det går er turer for personer med fysisk funksjonsnedsettelser.

Noen turer er dagsturer i nærmiljøet,  mens andre turer er helg- eller ukesturer i fjellet.
Det arrangeres flerdagsturer 3-4 ganger i året.

Turprogram Klart det går 2022:

Uke 3: Januartur til Bergvang, skilek, hundekjøring.
Avventer restriksjoner.

21-24.april: Finse

6.-8.april: Gaustatoppen Extreme

7. - 9. juni:  Sykkeltur Vestfold

10.-12.august: Sommeraktiviteter på Killingen

22. - 25.august:  Rallarveien
Vi sykler Haugastøl Finse Myrdal (Vatnahalsen) og Flåm. Overnatting på Finse, Vatnahalsen og i Flåm.

Detaljert info om turene finner du hvis du trykker på den røde teksten for hver tur eller på "aktivitetskalenderen"

BLI FRIVILLIG I DNT TILRETTELAGT

DNT Tilrettelagt trenger flere engasjerte frivillige, ledsagere og turledere.

Ta kontakt med Thea Hajum Utvik i DNT Drammen og Omegn

Mail: thea@dntdrammen.no  Tlf: 904 10 415