Oktoberskitur til Galdhøpiggen. Sveinung Mosnes på bildet.
Oktoberskitur til Galdhøpiggen. Sveinung Mosnes på bildet. Foto: John Petter Nordbø

DNT Fjellsport Drammen

Fjellsportgruppa er, som navnet sier, en gruppe med spesiell forkjærlighet for friluftsliv i fjellet.
De fleste av turene våre er lagt til de praktfulle fjellområdene i landet vårt, men også de nære skogsområdene blir besøkt i løpet av året.
Turene varierer i vanskelighetsgrad, fra alminnelige turer til lange dagsetapper og/eller bratt terreng.
De fleste turene er helgeturer med avreise fredag ettermiddag og hjemkomst søndag kveld, men vi har også dags- og ukesturer.
En onsdag i måneden - unntatt i juli - har Fjellportgruppa en kveldstur i nærområdet. Følg Facebooksiden deres for informasjon.

Viktige faktorer i mange av turene er tinderangling, lett klatring og brevandring. Vi har derfor med jevne mellomrom avholdt både bre- og klatrekurs med innleide instruktører. På brekursene brukes instruktører som er godkjent av DNT, og vi følger også DNTs kursopplegg.

Nedre aldersgrense for deltagelse på turene våre er 18 år.
Vi har ingen turleder i vanlig forstand, men turkoordinatorer. Disse sørger for tilrettelegging og gjennomføring av turen.
Alle er med på turene på eget ansvar.
Transport foregår ofte med privatbiler, med fast godtgjørelse til sjåførene. Andre fellesutgifter spleises det på.

Programmet for neste sesong blir satt opp av gruppas medlemmer i fellesskap på planleggingsmøtet om høsten.
Her er alle velkomne til å påvirke hva ambisjonsnivået blir for neste år.

Har du vanlig god fjellerfaring, er i god fysisk form, liker å dra på spennende turer sammen med gode venner og ønsker å oppleve naturen til alle årstider, - ja da er FJELLSPORTGRUPPA valget for deg!

Styret i DNT Fjellsport Drammen for 2019-2020 består av:
Sveinung Tofte, Frode Abedissen, Hege Jakobsen og Kent Wold Christensen

​​​​​​​VI ØNSKER DEG HJERTELIG VELKOMMEN MED!