Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Tur til fots vinterstid

Utsikt fra toppen av Sørumåsen, Linna
Utsikt fra toppen av Sørumåsen, Linna Foto: Tone Grimsrud

Vinter er mer enn bare ski. Her er noen forslag til tur til fots i og rundt Drammen.

Vi er ikke alle født med ski på bena, og kanskje liker du bedre å gå tur til fots året gjennom. 
Her er noen turer som kan være fine på vinterstid også.

Turveien langs Drammenselva fra Steinberg til Hokksund
er en fin gåtur om vinteren. Underveis går turen via idylliske Tjuvøya, hvor det er bord og benker man kan ta seg en pause ved. Turen kan selvfølgelig gås motsatt vei, også.

Linna, den nedlagte jernbanetraséen i Sørumåsen i Lier, er et velegnet sted for fotturer også vinterstid. Følg linna frem og tilbake, eller følg andre vinterstier i området. På enkelte partier av linna er det flott utsikt mot Lier og Drammen. 
Det er parkeringsmuligheter nederst i Reistadlia, i Gullaugkleiva, ved Lier stasjon og i Skapertjernsveien.

Lysløypa/turstien Åssiden – Solbergelva – Solbergmoen  - Batteriet/Stenseth er foreløpig ikke preparert for ski, og det er en godt opptråkket løype der. Start ved skisenteret i Aron og gå mot Kjøsterudjuvet. Løypa er variert med en del stigning. Det er fine steder underveis langs løypa for både aking og bålrast. Man kan også starte i andre enden av løypa, der den krysser lysløypa i Solbergveien. der er det også parkering. Herfra mot Batteriet/Stenseth er løypa ganske "rolig". Går du fra Aron til Batteriet er turen på drøye 6 km, parkering i Solbergveien ligger omtrent midt i. Batteriet/Skansen er et historisk sted med flott utsikt, og ligger i åsen overfor Nedre Eiker kirke. 

Årbogen – Lautjernområdet – Årbogen. Ruta er nærmest «preparert» for gående, av private frivillige. Parkering på Årbogen i Krokstadelva. Runden er ca. 8 km.

Drammenselva rundt er fin gjennom hele året, og her kan man få hyggelig naturopplevelser. Parker og start der du selv ønsker. Et tips kan være ved Gulskogen gård.
Det er også fint å gå langs elva på turveien mellom Steinberg og Hokksund. Turstien går via idylliske Tjuvøya, hvor det er bord og benker man kan ta seg en pause ved.

Kyststien er flott vinterstid - også, og denne strekker seg langs store deler av kysten - i vårt distrikt fra Asker/Røyken til Svelvik/Sande. Vi kan anbefale å prøve den i Svelvik. Start i Svelvik sentrum og gå så langt sørover du selv ønsker. Her er et fint oversiktskart over kyststiene fra Halden til Kragerø.


Kjenner du et fint sted å gå til fots på vinterstid, tips oss gjerne om det.
Artikkelen vil bli oppdatert med nye turtips underveis.

Fakta/tips til turen

​​​​​​​Adkomst:

se i beskrivelsen til turen
 
Ta med:
En sekk med litt god nistepakke og drikke, om du vil pause underveis.
Sko med godt feste, evt. pigger.

Langs kyststien
Langs kyststien

Skrevet av Åshild Woie 21. desember 2021