"Snille skiløyper"

Foto: Åshild Woie

Vi får spørsmål innimellom om steder hvor det er flattere terreng å gå på ski. Her får du noen forslag.

Det er mange som ønsker å gå på ski, men det er ikke alle som ønsker å gå rett opp og rett ned. Og det er dessverre ikke til å stikke under en stol at det kan være ganske kupert i marka rundt Drammen og ikke minst i fjellet. Så hvor kan man gå "henover" på ski?
Her følger noen forslag:

Sør i distriktet vårt:

• Konnerud stadion i Drammen (P)
  • Fra Dalen parkering (mellom Konnerud og Mjøndalen) til Skioldhytta/Stegla (P)
  • Årbogen, Krokstadelva (P)
  • Martinsløkka ved Eiksetra i Lier (P)
  • Ut fra Gjellebekk/Kjenner ved Liertoppen, der er den første kilometer-halvannen grei (P)
  • Jordene på Dikemark i Asker (P)
  • Jorde ved Midtbygda skole, Røyken (P)
  • Jordene på Grønsand, Sætre
  • Lysløypa i Svelvik
  • Montebello Arena, Vestskauen, Sande (P)

Nord i distriktet vårt:

• Gravset, Hemsedal (P)
  • Lysløypa, Hemsedal sentrum
  • Ustedalsfjorden, Geilo
  • Golsfjellet
  • Golfrunden, Nesbyen
  • Lysløypa, Nesbyen sentrum
  • Løypenettet på Dagalifjell, med start på Vasstulan eller Torsetlia (P)
  • Lysløypa på Vikangrend, 3km fra Rødberg sentrum
  • Måne, Uvdal
  • Kleivstul, Rødberg

Vi går med denne oversikten ikke god for snø- øg løypeforhold på disse stedene, så sjekk skisporet.no eller Skiforeninges føremeldingsside for å se om løypene er preparert.

Stedene merket med (P) vet vi har parkeringsplass helt inn til der skiløypen starter.

Turtipset vil bli oppdatert underveis med nye, "snille" løypesteder flere steder i vårt medlemsdistrikt!

Foto: Amanda Aalberg

Skrevet av Åshild Woie 15. januar 2021