Jungelsafari langs og på Åroselva

Foto: Kaja Høgås

En opplevelsesrik tur for store og små. Gjør turen så lang du selv vil. 

Turtipset er gitt oss fra boken "Barnas turfavoritter på Hurumhalvøya",
etter tillatelse av forfatter Kaja Høgås.


Åroselva er en av få naturlig gytende laks- og ørretelver i regionen, og det største vassdraget i Asker kommune. Elva renner ut fra Kistefossdammen i Heggedal og slynger seg nedover til utløpet ved Åros i indre Oslofjord. Det er mange steder å komme til Åroselva på, men vår eventyrtur starter nederst ved munningen i Åros. 

Turen starter øst for broen på Åros fjordvei. Her er det fint å parkere bilen, eller gå fra busstoppet like ved. De første 200 meterne langs elva er lett tråkk. Dere passerer mange små båter både på land og i vann som det er moro å se på for barna. Etter hvert går tråkket over i en lite tråkket sti, og man må se hvor man går for ikke å snuble i siv og høyt gress. Ha med lommelykter, og se etter grevling, bever og bjørn. Denne stien i ulendt terreng kan du følge så langt du vil, men vi stopper etter 500 meter.Her kan du sitte på en liten høyde med fin utsikt over elva, og nyte kakaoen. Det er også kult å ha med fiskestang på denne turen, og det er ekstra spennende å gå her i vått og grått vær.

På sommeren er det fint å padle opp elva, enten på et SUP-brett, eller i en kano/kajakk. Elven snor seg under grønne planter og høye trær, dere passerer små fosser og hører masse fuglesang. Det føles som om du padler i Amazonas. Avhengig av vannstanden, kan det hende du må bære farkosten over trær og "beverhi" som ligger tvers over elven - ekstra spennende for barna. 
Se opp for krokodiller! Og husk redningsvest!    

Fakta/tips til turen

​​​​​​​Adkomst:

I dette turtipset, fra Åros fjordvei
 
Ta med:
Mat og drikke
Badetøy 
Redningsvest
Ekstra tøy
Elvefartøy

Kart:
Følg elva

Annet:
Turen passer ikke for barnevogn.
Kjøp boken "Barnas turfavoritter på Hurumhalvøya" for mange flere, fine turtips. 
Turen passer best når ikke det er så mye snø. 

Skrevet av Åshild Woie 23. mars 2021