Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Julefrokost i det fri

Julefrokost på Prins Oscars Utsikt i Lier
Julefrokost på Prins Oscars Utsikt i Lier Foto: Jan Sundberg

Om du har anledning, bør du ta deg tid til en julefrokost i det fri. 

En fin måte å starte julehøytiden på, er å pakke med seg en god frokost og nyte den utendørs på tur. Nyt roen, stillheten og lukten fra bålet og naturen, og la det sette føringen for resten av dagen. 

Normalt inviterer vi hvert år til frokost med utsikt på julaften. Da tennes bålet og kaffen kokes klar på Prins Oscars utsikt, for gjengen som har valgt å starte julen her. Men som mye annet i dette året, har vi dessverre måttet avlyse den i år.

Det trenger derimot ikke bety at du må avlyse frokosten din i det fri på julaften. Pakk sekken kvelden i forveien, bestem deg for hvor du vil gå og gjør det på egenhånd. 
Inviter gjerne med personer i kohorten din, eller gå ut alene. 
Du trenger ikke gå langt, og det kan like gjerne være mellom furuene som på et utkikkspunkt. Skogsbål er også veldig koselig! 

Og om du synes det er litt stress å fare til skogs på selve julaften, er det like nydelig å gjøre det en av de påfølgende dagene. Skogen venter på deg, til du har tid. Det trenger heller ikke være frokost, om du liker rolige morgener. Brunsj, lunsj, middag eller kvelds funker også. Og det funker faktisk også å bare ha med seg noe varmt å drikke rundt bålet ;-).

Smakelig måltid, i det fri! 

Fakta/tips til turen

​​​​​​​Adkomst:

Gjerne hjemmefra, eller der du selv ønsker.
 
Ta med:
God mat og drikke
Ved og opptenning til bål Sitteunderlag 
Nok tøy

Kart:
Over ditt favorittområde

Foto: Jon Kolstø

Skrevet av Åshild Woie 22. desember 2021