Hyttetur "midt i byen"

Foto: Gunnar Falkevik

Hvorfor ikke ta en hyggelig høstkveld med overnatting like utenfor Drammen sentrum, på Blektjern eller Hamborgstrømpaviljongen? 

Hva er vel triveligere enn en hyttetur nå på høsten hvor kveldene blir kjøligere og mørket kommer sigende tidligere og tidligere hver dag. Med fyr i peisen, og god mat og drikke vil du neppe angre på at du tok turen ut, gjerne en kveld og natt midt i uken.

DNT Drammen og Omegn har nå tilrettelagt for at du på enkelt vis skal kunne komme deg ut på enkle og kortreiste, gjerne spontane hytteturer i hverdagen. Blektjernhytta i Strømsåsen og Hamborgstrømpaviljongen i Bragernes åsen ligger begge under en kilometers gange fra parkering eller bussholdeplass kort vei fra Drammen sentrum.

Hyttene ligger midt i populære turområder med turstier i alle retninger på hver sin side av Drammen. Her er det mulighet for både korte å lange kveldsturer i nærområdet, men turen inn til hytta kan være nok i seg selv. I tillegg er det gode lekeområder med hinderløype og annet for barn utenfor begge hytter

Trivelige hytter
Hyttene er hyggelig innredet med alt du trenger slik som dyne, pute, kjøkkenutstyr, ved osv. Du trenger kun å ha med deg lakenpose eller sengetøy og det du ønsker å spise og drikke. Hyttene har strøm så her finnes det både kjøleskap, komfyr og panelovner slik at det allerede er litt varme i hytta når du ankommer en kald høstkveld. I tillegg finnes det vedovn eller peis, tunpumpe ute med friskt vann, sofa og gode senger, så her ligger alt til rette for en hyggelig kveld og en god natt søvn. Hva er vel bedre enn å våkne opp i en koselig hytte, drikke et par kopper kaffe, spise en god frokost og rusle ned til byen igjen for jobb eller skole?

Hele hytta for deg selv
I disse pandemi tider er det selvsagt lagt opp til gode smittevernrutiner. Blant tiltakene er at du nå kun kan leie hytta i sin helhet og den må forhånds reserveres. Dette gjøres enkelt på www.dntdrammen.no sine nettsider. Husk at den som booker hytta må være medlem, da får man også tilgang på DNT’s standardnøkkel. Har man booket får man hele hytta for seg selv i et døgn. I tillegg har hyttene egne dugnadsgrupper som jevnlig ser etter og sjekker at alt er i orden på hyttene og at gode smittevernrutiner opprettholdes.

Utnytt tiden bedre
Det er med andre ord ingen grunn til å sitte hjemme. Helgene er få og korte, så utnytt ukedagene bedre og planlegg en hverdagshyttetur. Dette er et unikt tilbud som er opprettet for å løse tidsklemma slik at det skal blir enda enklere for deg å komme deg ut på tur.

Skrevet av Johan Fegri

Fakta/tips til turen

Enkleste utfartsted:
For Blektjern: Drafnhuset
For Hamborgstrøm: Sturlahuset

Kart:
For Blektjern: 
Drammensmarka Sør
For Hamborgstrøm:
Finnemarka

Ta med:
Det du trenger av mat og drikke for en en hyggelig høstkveld, samt utstyr for overnatting (sengetøy!).

Annet:
Blektjern har et veldig fint vann å bade i på sommerstid.
På Hamborgstrøm er det en fin aktivitestsløype for de minste barna, og en gapahuk.Skrevet av Åshild Woie 19. september 2020