Vakker natur i Eikerbygda

Himsjø.
Himsjø. Foto: Thea Hajum Utvik

Fin tur som passer for de fleste, fra Bermingrudmoen i Hokksund til Himsjø og Hoensvannet. 

Turgruppa Ut på tur Eiker går turer hver tirsdag, og denne gangen gikk turen fra Bermingrudmoen til Himsjø og Hoensvannet. Turgruppen feiret (i 2020) at det er 10 år siden de startet opp, og dette ble naturligvis markert med både kake, gode historier og tur.

Turen anbefales på det sterkeste, og utgangspunkt for startsted er Eiker Gårdsysteri, eller Bermingrudmoen i Hokksund. Følg skilt og blåmerket løype mot Himsjø, dette er en fin anlagt turvei som også passer fint for barnevogn og elektrisk rullestol med gode dekk og track.  Halvveis til Himsjø er det et naturlig stoppested ved Hansefoss. Her er det mulighet for å gå over bekken på en flott bro, kjenne på vannet, sette ut barkebåt, eller nyte stedet.
Videre til Himsjø er det lett å skravle seg bort på fine turveier, før man plutselig er fremme. Dette er en så flott plass, at her kan turen gjerne stoppe for lunsj og/eller bading, eller bare nyte utsikten over vannet på en av de flott krakkene fra Himsjø og Hoensvannet hytteeierforening.

Har du lyst til å teste ut en natt i hengekøye, er det flere flotte plasser her.

Om du vil gå videre, så er det fin, blåmerket sti videre til Hoensvannet og Løken. Ved Løken er det en demning med flere flotte trebenker til å raste på, og god boltreplass. Går du videre, krysser du på bru mellom de to flotte vannene, og kommer etter hvert til Hoensvannet hotell. Dette er et tidligere hotell som i dag er en yndet badeplass på sommeren, og et flott vaffelmål på ski om vinteren. Vanligvis åpent på søndager, og mulighet for å leie hytter for overnatting. Nå er det noen restriksjoner pga situasjonen vi er i, så søk opp informasjon i forkant hvis du ønsker en tur dit.

Hvis du kom med bil til turens startsted, er det naturlig med retur samme vei, hvis ikke så er det flere stier som går videre for lengre turer, og stier tilbake til Hokksund.

Turgrupper med turleder er det mange av i området vårt, og de tar oss med til steder vi kanskje ikke har vært tidligere. En turdeltaker sa noen fine ord til turlederne, og takket for at de stiller opp uke etter uke, og samtidig roste hun deltakerne som også stiller opp på turene. «Uten deltakere er det ingen å være turleder for», ble også nevnt, og det er så sant som det er sagt – vi er på tur sammen, og for hverandre. Har du lyst til å bli med neste gang?

Skrevet av Thea Hajum Utvik

Fakta/tips til turen

Utfartsted:Bermingrudmoen, Hokksund

Kart:
Turkart Drammensmarka, 
1: 50 000

Ta med:
Nistepakke og drikke til en å pause ved vannet. 

Annet:
Turen inn til Hoensvann er på ca 5 km. 
Besøk Eiker Gårdstysteri ifm turen. 
«Hotellets Venner" er dugnads -og vennegjengen som holder plassen på Hoensvannet ved like,

Skrevet av Åshild Woie 12. september 2020