Toveseter

Foto: Else Berit Skaalid

Unn deg en høsttur til denne fine hytta vår på Norefjell. 

Høsten er i anmarsj og fjellet viser seg fra sin aller fineste side med et fyrverkeri av farger.
Kanskje det derfor kan friste litt ekstra med en tur til en av våre fjellhytter?

Toveseter er en av våre ubetjente hytter som ligger flott til i Eggedalsfjella på ruta mellom Norefjell-Hardangervidda, mellom Haglebu og Høgevarde. Hytta er opprinnelig en gammel seter og innvendig er særpreget beholdt i form av delvis originalt interiør.

Man kan velge mellom flere ruter for å komme seg til hytta. Fra Tempelseter tar det ca. 3-4 timers gange. Dette er en nydelig tur i et flott terreng. Her går man forbi flere vann på veien, og utsikten over Eggedalsfjella er fantastisk. Drotninggutunatten, Gråfjell, Ranten og flere andre fjelltopper troner fra alle kanter, og terrenget er forholdsvis lett og fint å gå i. Det er merket tursti hele veien. Turen går forbi Fiskeløysingen som vist på bildet, som er et nydelig vann og også populært blant ivrige fiskere.

Vi har restriksjoner for utleie av hyttene våre på grunn av Covid-19, dette innebærer blant annet at man nå må bestille hele hytta eller eventuell en etasje på de største hyttene. Dette kan være en fin mulighet til å ta med deg kohorten din og få hytta for dere selv. Dette gjelder alle våre ubetjente og selvbetjente hytter inntil videre. Det har vært et ønske fra mange av våre medlemmer, og vi prøver derfor å gjøre hyttene våre tilgjengelige selv i denne tiden. Ansatte og frivillige har gjort en enorm jobb i å tilpasse hyttene etter covid-19 reglene.  

Turtips og bilder av Else Berit Skaalid.

Fakta/tips til turen

Utfartsted:
Tempelseter eller Sandvasseter

Kart:
Turkart Norefjell-Eggedal, 
1: 50 000

Ta med:
Klær for tur i høstfjell.
Mat og nødvendig utstyr for overnatting.
Søppelposer og antibac.  

Skrevet av Åshild Woie 7. september 2020