Knivsfjell i Hurum - utsikt over to fjorder

Foto: Åshild Woie

Nå som sommer og sol virkelig har kommet, er det deilig å ta seg en tur til fjorden. Men det kan også være fint å ta seg en tur for å skue utover fjorden.


Like overfor Hurum finnes det et herlig utsiktspunkt hvor man kan se hele veien mot Holmestrand, over Svelvik, inn til Drammen og videre mot Blefjell. Hva med å spise middagen her og unne seg tid til en middagslur i hengekøye? Bli der gjerne til neste dag!
Turen starter på parkering ved idrettsbanen til IL Huringen på Klokkarstua. Man må betale en liten sum for parkering, men det gjør du enkelt med Vipps. I enden av fotballbanen starter lysløypa og stinettet. Like etter start tar vi opp til høyre og velger å følge skogsti til utsikten. Vi følger skiltene mot Himmelvann. Oppi bakken kommer det allerede et lite stikryss, og der holder vi rett frem mot venstre. Det er ikke så godt merket underveis, men det er allikevel lett å forstå hvilken sti du skal gå. Ta med kart og følg med på stiene. Man skal over et par åser, før man kommer ned på grusvei. Her tar vi til høyre og følger den litt ned mot vannet før vi tar opp til venstre. Et lite stykke oppi skogen ved en myr deler stien seg i to. Hold til høyre og fortsett til du har passert Himmelvann. Like etterpå kommer du ut på utsikten og da er det bare å nyte så lenge du vil! Tilbake kan du gå samme vei, eller du kan velge å følge grusveien tilbake til lysløypa og idrettsanlegget.


Fakta/tips til turen

Utfartsted:
Idrettsanlegget på Klokkarstua. 
Liten p-avgift, betaling med Vipps. 

Kart:
Ytre Oslofjord, 1:50 000

Ta med: 
Kikkert
Sitteunderlag
Noe å nyte til utsikten

Du passerer idylliske Himmelvann på  veien. 
Foto: Åshild Woie

Skrevet av Åshild Woie 20. juni 2020