Finn deg nye stier

Foto: Anne Karin Lorentzen

Nå er det tiden for å finne deg nye stier å gå i nærmiljøet ditt. 

Nå på våren så er det mye som skjer i naturen. Det spretter og gror i marka, og på skogbunn. Fuglene har på startet vårsangene sine og forbereder hekkesesongen. Det er mye god mental helse i det og være ute.

Gå tur på morgen, på dagen, og ikke minst på kveldingen, som vi gjorde. Det ble en spennende tur gjennom de flotte stiene vi har i Åsen. Litt ekstra spennende blir det jo når mørket faller på. Da kan vi i fantasien finne frem til de underligste scenarioer i skogen. Ulv, bjørn, elg og ikke minst tusser og troll. Kanskje et alternativ til fredagskrimmen på TV.

Praktisk del: Turen kan gås fra forskjellige punkter i byen. ZikkZakken, Strøtvedt og ved oppkjørselen til sykehuset. Kanskje flere steder også.

Buss fra Bragernes Torg til Neperudjordet, der det også er parkeringsmuligheter for de som kommer med bil.

Vi valgte å gå fra Sykehuset og opp til Neperudjordet, tok til høyre ved Sturlahuset og inn på skogstien mot Hamborgstrømskogen, litt nedi der kommer vi til et veiskille, der tok vi til venstre, og den førte oss mot en steinstøtte som forteller når stien ble anlagt. Det var i årene 1893-1896 der hovedbidraget var gitt av Grosserer Hans Hansen, og bygget av Amtingeniør Hans Christian Albert Hansen, det er morsomt med litt historie underveis syntes undertegnede.

Videre tok vi mot til høyre for den store steinen og ned og inn mot Thurmannsvei.

Langs Thurmannsvei har vi nydelig utsikt utover byen, mot Sande, oppover elva mot Steinberg og Hokksund og i horisonten skimter vi snøkledde Blefjell.

Last ned DNT SjekkUt-appen. Dette er en gratis app som gir forskjellige turforslag også i ditt nærmiljø.

God tur og hold avstand.

Skrevet av Anne Karin Lorentzen. 

Fakta/tips til turen

Utfartsted:
Hjemmet ditt eller en utfartsparkering nært hjemmet ditt 

Kart:
Turkart over det området du vil gå i

Ta med: 
Niste, drikke, sitteunderlag og et ekstra lag tøy i liten tursekk.

Foto over:
Anne Karin Lorentzen

Skrevet av Åshild Woie 29. mars 2021