Vestskauen - et nært tureldorado

Foto: Else Berit Skaalid

Flotte forhold for ski nå, i et område med mange muligheter snaue halvtimen fra Drammen.

Jeg har tilbrakt mange turer i vinter på ski på Vestskauen og jeg slutter aldri å bli begeistret over løypene og den vakre naturen i området. I hele vinter har løypene vært preparert og forholdene har vært fantastiske.

Vestskauen er et stort skogsområde på vestsiden av Sande. Om vinteren er dette et av de mest snørike områdene i vårt distrikt, og så fort forholdene ligger til rette starter løypelaget å preparere de flotte løypene.

For å komme seg til løypene på Vestskauen kjører man fra Sande til Montebello Arena. Det er ca. 9 km fra Sande sentrum til parkeringsplassen. Ved Montebello Arena er det bra med parkeringsplasser. I vinter har det vært godt med folk der, spesielt i helgene, men selv om det er mange biler på parkeringen er det god plass ute i løypene. Vi oppfordrer jo alle nå til å velge tidspunkter for å unngå store ansamlinger av mennesker. Start eller avslutt dagen med tur, da er sjansen for å få naturen for seg selv større.

Fra parkeringen går skiløypa ca. 1,5 km opp til Steinmyr som ligger ca. 440 moh. På Steinmyr deler løypenettet seg. En runde som virkelig kan anbefales er Øyvannsrunden. Denne runden er på ca. 9 km. Fra Steinmyr. Runden er godt merka så følg skiltene og nyt det flotte terrenget. Terrenget og runden passer også godt til barn. For å gjøre turen ekstra hyggelig, ta med niste og finn et egnet sted for rast.

Frisk luft og mosjon gjør ekstra godt for de fleste nå i denne tiden, og turen trenger ikke nødvendigvis være så langt utenfor hjemmet ditt. Ta heller en tur i nærområdet. Mulighetene er mange i vårt distrikt.

Vi minner om at hyttene til DNT nå kun er til brukt i et eventuelt nødstilfelle. Vi fraråder lengre turer i perioden fremover. Vent med hytte til hytte-turer og utsett planlagte langturer.

Vi minner også om at DNT har avlyst alle planlagte turer, kurs og arrangementer nå frem til og med 1. mai. Det blir derfor heller ikke vinteråpning av hyttene våre i fjellet. DNT slutter seg opp om dugnaden for å begrense smitten. Følg med på eventuelle oppdateringer på vår hjemmeside.

Vi ønsker alle en god tur ut i naturen, vis hensyn og ta vare på hverandre og samfunnet i denne vanskelige tiden.

Fakta/tips til turen

Utfartssted:
Montebello Arena, 9km fra Sande sentrum.
Bomvei, betal med kort.

Kart:
Drammen sør, 1:50 000
Følg også med på løypelagets egen FB-side, Turløyper Vestskauen.

Ta med:
Niste, drikke, sitteunderlag og et ekstra lag tøy i liten tursekk.
Hodelykt, om du vil ta turen om kvelden.

Foto: Else Berit Skaalid