Skiføre ikke langt fra kysten

Foto: Else Berit Skaalid

Kong Vinter, hvor er den? Ikke så altfor langt unna faktisk!

Lengter du etter snø og vinteraktiviteter? Det gjør jeg!
Dessverre for oss vinterhungrige har vinteren latt seg vente på her i Drammensområdet, men i og med vi ikke får gjort noe med været, gjelder det å benytte seg av det vi har tilgjengelig.

Med litt kjøring kan man oppsøke enkelte steder i området som har vært heldige og nemlig fått besøk av Kong Vinter. Et av disse stedene er flotte Eiksetra.

Eiksetra ligger ved Garsjø i Lier kommune, og er et utmerket utgangspunkt for turer i Finnemarka både sommer og vinter. Det har i hele vinter blitt kjørt opp skiløyper i området, og akebakken har vært flittig brukt. Eiksetra Turisthytte kan tilby åpen kafe i skisesongen onsdager, lørdager og søndager. All maten, og den deilige gjærbaksten er hjemmelagd av Anne, som driver Eiksetra sammen med Svein. Det er virkelig verdt å ta et besøk innom. Det er fyr i peisen, lukt av nystekte kanelboller, vafler, varmretter og hyggelig stemning.

I tillegg til at man kan kjøpe seg god mat og drikke i kafeen er det benker og bålpanne utenfor hytta som kan benyttes av alle. Der kan man ta seg en rast, grille pølser, kose seg og se på barna ake i akebakken.

Når man ser de grønne jordene og regnet høljer ned her i Drammensområdet er det vanskelig å forestille seg at det har vært full fart i akebakken og i skiløypene i området rundt Eiksetra i vinter. Løypene har vært til tider noe utfordrende på grunn av mildværet, men det blir jevnlig preppa og det er fortsatt mulig å gå på ski enkelte steder innover. Akebakken kan til tider være noe hard, og selv om bakken også jevnlig blir preppa, er det viktig at man passer godt på barna under akingen. Det går virkelig fort unna!

Fakta/tips til turen

Bomvei opp til Eikseta, kr. 20,-.
Gode p-muligheter rett før Eiksetra. 
Åpen kafe på Eikseta i skisesong, lør-søn kl. 11-16 samt ons kl. 12-15.
Akebrett kan lånes på stedet.
Følg Eiksetra på Facebook. 

Kart:
Finnemarka, 1:50 000

Ta med:
Nødvendig tøy og utstyr for uteaktivitet. 

Skrevet av Else Berit Skaalid 28. januar 2020