Med minstemann til Hamborgstrømpaviljongen

Foto: Sveinung Tofte

Ta med minstemann på tur i nærmiljøet, og gi dem naturopplevelser for livet. 

Takket være bæremeisen, har det blitt mange fine turer både til skogs og til fjells med familiens minste. Men med passerte 3 år, har det begynt å melde seg utfordringer. For det første at meis og barn til sammen har passert 25 kg, og dernest at poden ikke lenger er så fornøyd med å være passiv passasjer på turene. Som han sier, vil han «klare selv!».

I dag står stort sett meisen hjemme når vi skal på tur, som gjerne er korte turer i våre egne nærområder. Der man før skrittet målbevisst av gårde for å nå Skimten, eller Landfallhytta, er det nå minstemann som bestemmer tempoet.

Turen i dag startet derfor like bak Drammen sykehus, der «Spiralen-veien», Eivind Olsens vei, kommer ned. Her går en av de mange stiene opp til Hamborgstrømpaviljongen. Avstanden er på overkommelige 0,65 kilometer. Vi velger en av småstiene oppover, og tar oss god tid. En frosk i en bekk krever grundig undersøkelse, og det skal naturligvis også sankes kongler underveis. Vi snakker om alt vi hører og ser. Om steiner som ligner på troll, om fugler som synger, om elgbæsj - og sjokoladepapir på stien. 

Etter drøye 45 minutter er vi framme ved Hamborgstrømpaviljongen. Vi utforsker området rundt hytta hvor det både er Tarzanløype, natursti, gapahuk, bålplass, utendørs sittegrupper og noen teltplasser. Unnarennet på hoppbakken må være en super akebakke vinterstid!

Vi spiser niste på en av de mange benkene foran hytta. Sola spiller i vakre høstfarger, og det er litt utrolig at vi ikke er mer enn drøye 500 meter fra Drammen sentrum. Vi pakker sekken igjen, og begynner på turen hjemover. Siste etappen ned mot sykehuset og bilen tilbringer poden på skuldrene til pappa - glad og fornøyd.

Det gikk ikke fort, og vi nådde ikke langt, men det ble en veldig fin opplevelse i skogen. Kanskje først og fremst fordi det ble tur på minstemanns premisser…

Fakta/tips til turen

Fakta:
Lengde ca 0,65km.
Tidsbruk etter hvor fort barnet vil gå.

Passer for: 
Passer for de aller fleste.

Adkomst:
Turen kan starte like bak Drammen sykehus, der "Spiralen-veien" kommer ned. 

Kart:
Drammensmarka 1:50 000 

Ta med:
Mat og drikke
Litt belønning til barnet!
Tørt klesskift 

Foto: Johan Fegri