Høsttur på Dalabu eller Dusehesten

Dusehesten
Dusehesten Foto: Åmund Tonna

Endelig er høsten her. Nyt den på en av våre flotte hytter i fjellet.

Alle årstider har sin sjarm med variasjon av innhold og aktivitetsmuligheter. Selv har jeg de siste årene blitt mer og mer glad i høsten, som nå er min absolutte favoritt årstid. Som ivrig jeger er det naturlig at man er glad i høsten. Ventetiden kan ofte bli lang for både hund og eier frem til denne flotte tiden, hvor vi får utfolde oss i skog og fjell med det vi liker aller best, å være på tur.
Jakt gir turen et spennende innhold og et flott samspill mellom hund og eier. Er man heldig blir det fangst man kan nyte senere på året, som gir en god anledning til å mimre og gjenoppleve de gode minnene og naturopplevelsene fra jakten.

Høsten er ikke bare jakt, den er fuktige og friske morgener, masse farger, mørkere kvelder, bålturer, bærplukking, soppturer, hytteturer, kos rundt peisen og mye mer.

Jeg oppfordrer til å sette av tid til tur om høsten. Selv sparer jeg halve ferien min til høsten, for å få bedre tid til å nyte denne flotte årstiden.

Snart er det høstferie og DNT Drammen og Omegn har et variert tilbud til deg som ønsker å komme deg ut på tur. I ukens turforslag ønsker jeg å fremheve våre to tvillinghytter Dalabu og Dusehesten. Dette er to flotte laftede hytter. De er ypperlige turmål i høstferien, og med ca. 2 timers kjøretur og i underkant av en halv time å gå er de tilgjengelige for de aller fleste fra Drammensområdet.

Dalabu 1000 m.o.h.
Ligger nord for Haglebu og Langedrag/Tunhovd i et fint vandreterreng. Dalabu er en solid håndlaftet hytte i samme stil som nabohytta i vest, Dusehesten.  Den er koselig og har tre soverom med 8 sengeplasser.

Dusehesten 1025 m.o.h.
Ligger fint til i Smådøldalen på kanten av Dagalifjell og er et perfekt turmål for familier med store og små barn kun 2 km gåtur fra parkering.

Begge hytter har selvsagt eget hunderom med hundebur og to senger

Fakta/tips til turen

DNT Drammen og Omegns hytter er godt utstyrt med det du trenger; ved, gass, dopapir, dyner, puter, stearinlys, fyrstikker og alt du trenger til å lage mat og til å vaske hytta etter deg.
Husk å ta med lakenpose/sengetøy, DNT nøkkel og mat.
Vask hytta godt etter deg og ikke etterlat deg noe spiselig som musa kan få tak i.

For mer informasjon og turtips i området eller andre høstferieforslag, går inn på www.dntdrammen.no.

Skrevet av Johan Fegri 21. september 2019