Garsjøkoia - kortreist turhygge

Foto: Kathrine Hoem

Ta med barna på dagstur hit, for en fin dag med lek og hygge i skogen rundt den. 

Jeg har lett for å drive av sted til fjell og åpne vidder når det skal drømmes turdrømmer. Virkeligheten har imidlertid en tendens til å hente en ned på landjorda igjen ganske kjapt. Både fordi tiden ikke strekker til, og fordi familiens yngste medlem er 3 år og som seg hør og bør sette rammevilkårene.. Da er det både praktisk og flott at nærområdet vårt tilbyr en hel skog av gode alternative turmuligheter. Lørdagens turmål ble derfor rettet mot Garsjø og Garsjøkoia i Lier, som både tilbyr usjenert skogsidyll og kort adkomst for yngstemann. 

Vi parkerte bilen ved Eiksetra turisthytte og fulgte grusveien mot Solvang, som også egner seg godt om man har med seg barnevogn. Det er ca 1 km fra Eiksetra til Garsjøkoia, og skiltingen fram til hytta er god. Fra veien har man flott utsikt mot Garsjø og skogen. Minstemann synes også sauene som nå er sluppet på sommerbeite, var fascinerende.

Garsjøkoia ligger idyllisk til på et lite nes helt vest i Garsjø. Hytta, som har seks sengeplasser, er enkel, men inneholder alt man tenger for en hyggelig helgeutflukt.  På området rundt hytta, som er gjerdet inn, finner man spisebord og gapahuk. Via en port er det ca 50 meter ned til bade- og båtplass med robåt, som tilhørere hytta. Området tilbyr mange muligheter, og minstemann kunne drive egen utforskning innenfor gjerdene uten fare for å havne i vannet.

Etter et flott opphold, returnerte vi til Eiksetra samme vei som vi kom. En alternativ, og kanskje mer spennende vei, går via stier på nordsiden av Garsjø. Her får man imidlertid ikke med seg barnevogna.

Som helgen viste, må man slett ikke reise til fjells for å oppleve turhygge. Tvert imot er det vel slik at man hygger seg mest med de turene det blir noe av, og som kan skje på hele familiens premisser.

God tur!

Fakta/tips til turen

Adkomst:

Bil via Eikseterveien og Eiksetra frem til parkeringsplassen ved Solvang. Bomvei ved Eggevollen, kr. 20,-, kun kontant betaling.  
Ca 10 minutters gange fra parkeringen og fram til hytta, i nordlig retning. Det er skiltet til hytta.

Ta med: Hytta er ubetjent, og du må ha med det du planlegger å spise/drikke. Garsjøkoia er et populært mål, så husk å booke på DNT Drammen og Omegns nettside i forveien.

Kart: Drammen Nordmark 1:20 000, eller Drammensmarka 1: 50 000.


Foto: Johan Fegri