Må jeg booke seng, er det mat på Høgevarde, er kafeen åpen?

Vi gleder oss over at det er så mange som ønsker å gå i fjellet og begge hyttene på Høgevarde er godt besøkt. Vi får flere henvendelser om det er mat på hyttene, om DNT nøkkelen er riktig nøkkel, her får du svar:

Høgevarde turisthytte ligger på Norefjellryggen, 1400 moh, som første hytte på ruta mot Hardangervidda. Eldste delen av hytta (steinbygningen) ble åpnet som DNT Drammen og Omegns første betjente hytte, i 1893.

Den ubetjente hytta på gamle Høgevarde er åpen som normalt selv om det er bygget en ny rett ved siden av.

Tidligere har det vært tørrvarer på hytta, men hytta er ikke lenger selvbetjent, den er ubetjent. Det betyr at det ikke er mulig å kjøpe mat på hytta annet enn i kafeteriaens åpningstider. Det foregår noe overflateoppussing i perioder. Det ene kjøkkenet er revet ut og pusset opp til stue og det er fortsatt mulig å overnatte i denne hytta.

Hytta har en kafeteriadel som vanligvis er åpen med servering kl. 11-16 i vinterferien , i påsken, i høstferien til Drammensregionen og i helgene fom uke 7 tom uke 15 og helgene fom uke 35 tom uke 39.
Enkel servering, varm mat. Kontant- og kortbetaling i kafeteriaen. Men OBS - det er værforbehold!

Se hyttas Facebookside her


Den nye hytta på Høgevarde ble åpnet våren 2017. og er også ubetjent hytte med 26 sengeplasser fordelt på 3-og 4-manns rom i første etasje og ca 25 madrasser på hems. Totalt ca. 50 overnattingsplasser. 20 sengeplasser kan bookes på nettsiden, så om du ønsker å booke og det er fullt på bookingen er det fortsatt 30 sengeplasser ledig til deg og dine.
Det er 1 familierom hvor det er tillatt med hund. I tillegg er det hundebur i gangen, så firbente turvenner er hjertlig velkommen.

DNT standardnøkkel er riktig nøkkel å bruke på denne hytta også og du må skrive deg inn i protokollen når du har tatt av deg sekken og kikket deg rundt.

Det er vann i tjernet rett ved hyttene og det anbefales at du koker det før du drikker det. Du kan lage deg deilig mat på gassovn i begge hyttene og det er flott om du forlater hytta slik som du selv ønsker å finne den.

Er du usikker og det er andre gjester på hytta, spør de om råd, så finner dere ut av det sammen.

Er det slik at du ikke får gjort opp for deg for overnattingen så ta kontakt med oss når du har kommet hjem igjen og sitter i ro og mak. Det løser seg alltid og vi er glade for ærlige turgåere, det er slik DNT kan fortsette å ha de over 500 hyttene åpne for deg med DNT medlemskap og la neste generasjon også få ta del i denne muligheten.

Er det mer du lurer på nøl ikke med å ringe oss i Tursenteret tlf: 32 25 51 40 eller mail til butikk@dntdrammen.no

GOD TUR!

Foto: Johan Fegri, DNT.
Foto: Johan Fegri, DNT.
Foto: Johan Fegri,DNT
Foto: Johan Fegri, DNT.

Skrevet av Thea Hajum Utvik 15. mars 2018