Nyutdannede turledere på vannet

Foto: Torill Flyen

Nest siste helga i april arrangerte DNT Drammen og Omegn og Gyldenløve Kajakkklubb kurs for turledere på vannet på Camp Killingen. Dette var det første kurset av denne typen i DNT. Kurset er lagt opp for å dekke behovet for turledere som kan lede turer med ferdighetskrav åre 1 og 2. Dette er et flott trinn på kompetansestigen og flere av deltakerne vil klatre videre opp i stigen og ta Norges Padleforbunds (NPF) sitt aktivitetsleder kurs i løpet av sesongen.

Det ble en helg med masse læring, test av egne grenser og aha-opplevelser. Det kan være en utfordring å lede turer når man ikke har fast grunn under beina. Kursansvarlig, NFP veileder Kristoffer Vandbakk og instruktør Rudi Delsing, hadde lagt inn turer med mange overraskelser som skulle håndteres underveis, enkel- og massevelt i bølgene, skuldre ut av ledd, tauing, kryssinger og helt uregjerlige deltakere med mer…. Deltakerne på kurset fikk virkelig prøvd seg på kunsten å lede turdeltakere i det våte element.

Været var også helt «fantastisk» og spilte på lag med sterk vind 10 meter pr. sekund, 14 i kastene. Og ikke minst, vi fikk lov til å bruke Camp Killingen, DNT Drammen og Omegn og Bymisjonens fantastiske konferanse- og kurssted på Killingen.

Bli med Gyldenløve Kajakklubb på onsdagspadling på Drammenselva og på padlekurs.

Se her for mer info om Gylendløve Kajakklubb

Foto: Torill Flyen