Nå åpner hyttene i sommerfjellet

Rauhelleren.
Rauhelleren. Foto: Thea Hajum Utvik

Til fredag åpner Rauhelleren og Mårbu dørene sine for sommersesongen, og neste fredag ønsker vi igjen velkommen til Solheimstulen. 

Endelig er det tid for vandring til fots i fjellet, og våre betjente hytter gleder seg til å kunne ønske gjestene velkomne.
​​​​​​​Her får du god oppvartning, deilige måltider både tidlig og sent, velsmakende drikke og gode senger å hvile i. 
Besøk hyttene på din vandring over vidda, bli på hyttene i flere dager og nyt området rundt eller hva med å prøve trekantturen på østvidda i år og gå innom alle våre tre betjente hytter?!?
Du kan lese mer om sistnevnte tur her.

Ferske eller erfarne vertskap, alle gleder de seg til å ta imot gjester
Rauhelleren står Hans Olav og Mona klar for å ta imot gjester på sin 35. sesong! Hytta ligger nydelig til ved Langesjøen, midt på Hardangervidda. Her er en utrolig sikt både øst- og vestover.
Hytta er sentralt plassert i hytte- og rutenettet og er et knutepunkt for vandringer på Hardangervidda, men området rundt hytta byr også på gode muligheter for dagsturer. Og med lett tilgjengelige topper, mulighet for fiske, bading og padling, egner hytta seg godt  for opphold i flere dager.
Rauhelleren har 54 senger fordelt på 2-, 4- og 6sengsrom. Toalett, vaskerom med dusj og tørkerom er plassert i eget sanitærbygg.
Og Rauhelleren drifter seg med egenprodusert strøm! 
Til Rauhelleren kommer du deg enklest med båt fra Halne til Skaupa, og deretter ca 11 km vandring fra Skaupa.
Les mer om hytta og bestill ditt opphold her.

Mårbu går Anne Grethe og Stein inn i sin andre sommer som bestyrerpar, og de gleder seg til nye fine sommerdager og kvelder på denne koselige hytta på Skartåkervollen i enden av Mårvannet. Anne Grethe og Stein benyttet seg av stille perioder under koronatiden til å pusse opp deler av hytta, og det har blitt så fint! 
Hytta ligger i et vennlig og småkupert terreng, med små nuter rundt man kan bestige. Området er ypperlig for barnefamilier, og her kan man kombinere dagsturer med fiske og bading i Mårvannet og late dager på tunet mens man koser med dyrene der. 
Mårbu har 46 sengeplasser fordelt på 2-, 4- og 6-mannsrom, samt dusj, vaskerom og tørkerom.
Til Mårbu kommer du deg enklest med båt fra Synken, men det er også fint å gå hit fra både Solheimstulen og Kalhovd.
Les mer om hytta og bestill ditt opphold her.

Solheimstulen åpner dørene først fredag 01. juli etter en lang tids oppussing, og når det ferske vertskapet Cathrine og Mads ønsker deg velkommen er det i en hytte som fremstår som ny innvending. 
Solheimstulen ligger vakkert til i enden av historierike Jønndalen i Uvdal. Hytta er super å ha som base for et opphold i flere dager med dagsturer på vidda, mange topper, de flotte vannene og sandstrendene i nærheten, eller som utgangs- og/eller stoppunkt på vandring på vidda. Her kommer du rett innpå rutenett. 
Solheimstulen har 60 sengeplasser i 2- og 4-mannsrom. Toalett og dusjer plassert i gang og kjeller.
Til Solheimstulen er det helårs bilvei. 
Les mer om hytta og bestill ditt opphold her.

Besøk oss i sommer for en naturopplevelse for livet
Vi oppfordrer alle til å reservere plass på forhånd.
Når du forhåndsbestiller, gjelder det alltid for opphold med helpensjon.
På disse tre hyttene har vi innført gratis overnatting og reduserte matpriser for barn. Dette gjelder for DNT-medlemmer, så husk å ta med gyldig medlemskort.

Bestill ditt opphold idag og vær velkommen!  

Mårbu.
Mårbu. Foto: Marius Dalseg Sætre

Skrevet av Åshild Woie 20. juni 2022