Inkluderende søndagsturer

Mahmut Kadre vil ha deg med på søndagstur i nærmiljøet.
Mahmut Kadre vil ha deg med på søndagstur i nærmiljøet. Foto: Ahmet Dogan

Til søndag blir det tur til Prins Oscars utsikt. Alle er velkomne, uansett alder eller etnisitet. Og det blir søndagstur i nærmiljøet en gang i måneden gjennom hele året.

Ahmet Doğan (38) fra Tyrkia og Mahmut Kadre (28) fra Tyrkia har startet opp søndagsturer i nærmiljøet. Målet deres er å inkludere flere på tur og få dem til å være mere ute.

"Vi er nødt til å skaffe flere slike felles møteplasser, både for å lære av og bli bedre kjent med hverandre. Vi ønsker at alle uansett etnisitet blir med på turene, fordi det vi sliter mest med er å komme i kontakt med nordmenn. Nå håper vi at vi sammen kan reflektere litt", sier mennene, som er godt vant med å være ute i friluft og aktivitet fra sine hjemland.
Inkludering i friluft handler ikke bare om å invitere flerkulturelle på våre turer som deltaker. Det er også en arena for å bli kjent med norsk frivillighet.

"Først og fremst vil vi arrangere enkle og korte turer, som alle kan være med på. På sikt ønsker vi å tilby lengere turer. Det viktigste er at alle føle mestring og gleden ved å være ute", forteller mennene med et smil. 

"Vi satser på bynært friluftsliv og håper å få hele familier med på tur. Når barna ser sine foreldre på tur bidrar det til at de blir kjempestolte og ønsker selv å være på tur. På den måten kan vi hjelpe disse barna med å skaffe seg identitet og tilhørighet til landet de nå bor i og er en del av."

Mennene har selv familier med små barn, som de gjerne tar med ut på tur i naturen. 

"Vi har stor tro på at slike turer og gode opplevelser i naturen, vil være vår viktigste vaksine mot utenforskap".

Med dette vil Ahmet og Mahmut få ønske alle velkommen med på søndagsturer fremover. Søndag 19. juni tar de turen til Prins Oscars utsikt, hvor de legger opp til at turdeltakerne deler et måltid man tar med selv.

Les mer om turen her. 

DNT Drammen flerkulturelt har sin egen Facebook-side hvor vi legger ut alle våre turer og aktiviteter. Følg med hjertelig velkommen med oss på tur! 

Ahmet Doğan viser deg gjerne Blektjern, uansett årstid.
Ahmet Doğan viser deg gjerne Blektjern, uansett årstid. Foto: Mahmut Kadre

Skrevet av Åshild Woie 17. juni 2022