SjekkUT en del av UT

Sjekk inn via UT-appen på mobilen din.
Sjekk inn via UT-appen på mobilen din. Foto: Marius Dalseg Sætre

Fra 01. november finner du SjekkUT kun på ut.no og i UT-appen. Og nå kan du sjekke inn "overalt". Over 1 million har allerede sjekket inn.  

SjekkUT er en tjeneste for digital besøksregistrering - en slags digital versjon av turbøker og trimpostkasser. 
Fra 01. november legges den gamle SjekkUT-appen ned og du finner det deretter kun som en del av UT-appen og ut.no.

Sjekk inn "overalt" og konkurrer om du vil
Med SjekkUT kan du "sjekke inn" og samle på turposter, fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet. Nå kan du registrere besøk på ALLE hytter og steder som du finner i UT-appen, ikke bare DNTs hytter eller turposter. 
Du kan delta på ulike trimkonkurranser eller "konkurrere" mot deg selv. Du vil fortsatt finne ulike "Lister", altså samlinger med anbefalte turmål, steder og hytter, satt sammen av DNTs medlemsforeninger. Ved å "følge" eller melde deg på ei liste kan du enkelt ha oversikt over hvor mange steder i lista du har besøkt, samt delta i eventuelle konkurranser eller trekninger knyttet til lista. Du kan søke etter lister i appen og på ut.no, eller se en oversikt over alle lister på https://ut.no/liste 

Slik fungerer det i appen og på UT.no
Først bør du laste ned UT-appen, om ikke du alt har gjort det eller bare vil bruke nettstedet. Appen er selvfølgelig helt gratis!

Når du så skal på tur, logg inn i UT-appen eller på nettstedet (se lenger ned hvordan du gjør det) og ta med mobilen. Vel fremme ved turmålet, du må være nærmere enn 75 meter for å kunne registrere et besøk på stedet eller hytta, åpner du appen/nettstedet og trykker på hytta eller stedet du er på. Da vil det dukke opp en knapp som heter "SjekkUT". Trykk på denne for å registrere besøket ditt. Etter at besøket er registrert kan du skrive i gjesteboka og dele turopplevelsen din med andre brukere av UT - om du vil det. :)

For deg som har brukt SjekkUT-appen
Om du har brukt SjekkUT-appen frem til nå, og lurer på hvordan du skal gå frem for å ta i bruk SjekkUT i UT-appen, om dine tidligere besøk vil følge med deg osv, så vil vi anbefale deg å lese informasjonen her. 

Om du lurer på noe om nye SjekkUT 
Det dukker gjerne opp spørsmål rundt nye løsninger og det kan dessverre oppstå tekniske forstyrrelser.
Har du spørsmål rundt bruken av appen som opprettelse av brukerkonto, registrering og innsjekkinger, 
ta en titt her for svar på ofte spurte spørsmål.
Og skulle det ikke være dekning der du er, finnes det en løsning for offlinestøtte slik at du kan sjekke inn uten dekning. 
Les mer her om hvordan det fungerer.

Innsjekking ved overnatting på en DNT-hytte
En siste ting vi vil gjøre spesielt oppmerksom på, er at du ikke kan bruke SjekkUT for å registrere overnatting på våre hytter.
Skal du bo på ei DNT-hytte må du alltid skrive deg inn i hytteprotokollen når du ankommer. SjekkUT har ingenting med dine eventuelle hyttebestillinger eller -betalinger å gjøre - SjekkUT er kun en tjeneste for å registrere og samle på besøk på ulike steder og hytter.

Mange steder er ikke dette lenger nødvendig.
Mange steder er ikke dette lenger nødvendig. Foto: Julie Maske

Skrevet av Åshild Woie 8. oktober 2021