Bli med på hyttedugnad i høst

Det er en travel høst i hytteavdelingen til DNT Drammen med mange hytteprosjekter av varierende størrelse og innhold. Bli med på dugnad, med spennende oppgaver og hyggelig fellesskap.

Vi har en aktiv og sosial dugnadsgjeng i foreningen som bidrar mye med mange varierte oppgaver, men vi trenger flere.
Nå håper vi at akkurat du tar steget ut og blir med oss på dugnad!
Har du litt tid til overs og ønsker å fylle hverdagen med noe nyttig og møte andre trivelige folk, er dette den perfekte plassen.

Mange oppgaver og oppdrag å velge i
Vi har oppgaver av ulike størrelser og innhold både lokalt og i fjellet, så her er noe for enhver smak.
Vi forsøker å legge noe dugnad til helg. Dette kan også tilpasses etter behov.

Her er noen av de planlagte dugnadene på kort sikt, som vi trenger flere folk til.

• Bygge parkbenker på Eiksetra

Vi har fått støtte av Lier Kommune til å bygge nye parkbenker til Eiksetra. Har du litt snekker erfaring fra tidligere trenger vi deg til å bli med å bygge benker. Dette er typiske rasteplass benker lik de vi har der nå. Arbeidssted vil bli på låven på Eiksetra. Målet er å bygge 15 til 20 benker i kraftige materialer.
Vi trenger 2-5 personer

• Bygge Gapahuk på Montebello Arena i nærheten av Sande
    Vi skal sette opp en gapahuk på området til Montebello arena. Pilarer er allerede støpt og materialer er på plass. Arbeidet er planlagt gjennomført i løpet av uke 37. Noe erfaring med snekring er sikkert en fordel, men ikke krav.
    Vi trenger 2-3 personer

• Solheimstulen 28. og 29. september.
    På denne dugnaden skal vi forberede bygget for maling innvending. Oppgavene vil bestå av følgende:
    • Støvsuge og ordne opp etter at sugebilen som har fjernet leire.
    • Fjerne det som måtte være igjen av småting på vegger og tak på alle rom og gang, samt fjerne rest av vann- og avløpsrør.
    • Vaske over vegger, tak og gulv med kraftvask.

• To nye DNT hytter på Nerdammen. Damslett bygges helt ny, damvokterboligen på muren pusses opp.

Damvokterboligen
Primært trenger vi folk til å bli med på å pusse opp det vi kaller «Damvokterboligen». Dette er en liten hytte på 16 kvadratmeter som ligger på muren. Hytta skal få ny ytterkledning, nye dører og vinduer og innredes. Spennende prosjekt hvor man deltar i helle prosessen med å restaurere en liten turisthytte. Arbeidet er planlagt startet så snart som mulig og helst i uke 37 og vil pågå gjennom høsten til hytta er klar for åpning.
Snekkere har lagt nytt tak så det er allerede klart.
Vi trenger 2-4 personer

Damslett

DNT ungs nye storstue ved Nerdammen. Dette blir en helt ny og flott hytte med spennende arkitektur. Hytta blir satt opp av håndverkere, men trenger mye dugnadsinnsats for å ferdigstilles. Primært er det ønskelig med ungdommer, men et samarbeid mellom unge og voksne er slett ingen hindring og ofte en god kombinasjon.
Vi trenger en del arbeidshjelp frem til åpning.

Ut over høsten vil det bli anledning for å delta på maling og diverse annet arbeide på Solheimstulen. Og til våren blir det en omfattende og spennende jobb å innrede hytta, så vi trenger mye arbeidshjelp frem til planlagt åpning neste sommer.

Faste dugnadsgrupper
Vi har også noen faste dugnadsgrupper:

• Eiksetra i Lier
    Fast dugnad hver onsdag med oppmøte kl. 09.00.
    Eiksetra har en fast gjeng som kaller seg «Eiksetragjengen» de trenger både flere deltakere og eventuelt bistand i blant.
    Her er det oppgaver alt i fra beising, plenklipping, vasking, rydding, kant klipping og ellers forefallende oppgaver på et slikt stort sted. Eiksetragjengen har egen facebook gruppe hvor mye av arbeidet avtales.

• Vedgruppa
    DNT Drammen har etablert en vedgruppe som jobber aktivt med produksjon av ved til hyttene. Arbeidet inkluderer også en del rydding rundt hytter, stier med mer, kløyving og pakking av ved i sekker. Gruppa har alt utstyr tilgjengelig.
    Gruppa har egen facebook gruppe og avtaler ofte arbeidstider der.
    Bruk av motorsag krever eget sikkerhetskurs du kan få gratis gjennom foreningen. Ønsker du kurs gi beskjed, så setter vi opp nytt kurs i løpet av høsten. Men det er mye man kan gjøre uten motorsag, så det er ingen hindring at man ikke har kurs.

Trivsel er viktig for oss
For oss i DNT Drammen er trivsel og det sosiale like viktig som selve jobben. Vi legger opp til at det skal være hyggelig å delta og at det ikke skal koste deg noe. Vi dekker alle kjøre utgifter. På lengre dugnader dekkes også all mat og vi liker å kose oss med litt kake, kaffe og andre godsaker innimellom.

Det meste av rekruttering til dugnadsoppdrag skjer ved at man melder sin interesse til drift og eiendomssjef Johan Fegri på epost johan.fegri@dnt.no eller telefon 91350764, så blir man lagt til i en epostliste. Du vil motta epost med invitasjon til dugnader når det dukker opp noe. Du melder din interesse, når det er noe du ønsker å bli med på. Passer det ikke, trenger du ikke foreta deg noe som helst.

Håper du blir med, du vil ikke angre😊
Vi ser frem til å ha deg med på noen av våre dugnader fremover.