Kom deg ut-dagen søndag 5.september

Foto: Terje Prestårhus

Søndag inviterer vi til vår nasjonale, årlige friluftslivsdag med turer og aktiviteter for barnefamilier i hele distriktet vårt.

Søndag er det klart for Kom deg ut-dagen, og i år kan vi igjen invitere til mindre arrangement og turer for barnefamilier på 7 steder i vårt medlemsdistrikt.

- Kom deg ut-dagen er Norges nasjonale turdag, en dag for alle uansett erfaring. Her møtes barnefamilier for å gå på tur, leke, lære og teste ut nye aktiviteter, forteller Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.

Startskuddet for turhøsten
På de ulike Kom deg ut-arrangementene våre kan du for eksempel prøve spikking, gå natursti, ri på hest, padle kano, grille, gå tur, besøke dyr eller bare leke i naturen.  Målet er å gi en smakebit på alt det spennende man kan oppleve i naturen, og en skikkelig kickstart på turhøsten.

- Friluftsliv trenger ikke å være komplisert og de viktigste turene er de man enkelt kan gå hjemmefra. Vi vil inspirere alle til å komme seg ut for å oppleve en fin og sosial dag ute, og bli kjent med sin lokale medlemsforening og Barnas turlag, sier Klarp Solvang.

FINN DIN NÆRMESTE KOM DEG UT-DAG!

Frivillige viser veien ut
Barnas Turlag er DNTs tilbud til familier med barn fra 1 til 12 år, og finnes på 230 steder over hele landet. Gruppene arrangerer turer i nærmiljøet og på fjellet. Hytteturer, kveldsmatturer, klatrekvelder, fjelleirer og helgeturer. Her kan dere finne turvenner fra nærområdet, nye stier å utforske, og motivasjon til å komme dere ut på tur.

- Vi er så glade for at så mange frivillige engasjerer seg for at barnefamilier skal ha et sosialt og hyggelig friluftstilbud. På den måten får nye generasjoner en introduksjon til norske turtradisjoner, sier Klarp Solvang.

Kul Tur-appen
Om dere skal ut på tur på egenhånd til søndag, hva med å prøve vår kule tur-app for  barn?
Den er laget for barn mellom 4 og 12 år der man registrerer turlengde og får poeng for aktiviteter. Den passer både for de som har vært mye på tur, og de som er ferske i friluftslivet.
Aktivitetene har ulik vanskelighetsgrad. Man får blant annet poeng for å klatre i trær, plukke søppel, spise mat ute, lage barkebåt, overnatte i telt og sjonglere med kongler, og du kan gjøre hver aktivitet mange ganger.
Gratis både for iPhone og Android. Du finner den her.