En sommer med mye aktivitet

Årets sommer fyller vi med rekordmange turer og aktiviteter for barn, unge og voksne.

Denne sommeren har vi rekordmange aktiviteter for friluftsinteresserte, i alle aldre. Det er camper og turer for alle aldersgrupper. Tilsammen er 43 turer planlagt, og rundt 800 deltakere vil være med oss på tur eller aktivitet i løpet av 8 uker.
Målet vårt er glade barn, ungdommer og voksne i friluft. I tillegg har vi sterkt fokus på sikkerhet og smittevern. Både deltakere og aktivitetsledere skal følge seg trygge på tur med oss. 

Sommerskoler og leirer for barn
Mange kommuner har i år fått tildelt midler fra regjeringen, for å skape aktivitet for barn og unge. Vi er med og arrangerer Sommerskole i Lier, Drammen og Nesbyen. Dette blir morsomme og spennende uker i områdene Trytetjern i Nesbyen, Eiksetra i Lier, Landfalltjern, Drammen og på Killingholmen i Sande.

I Øvre Eiker og Modum kommune har vi sommerleirer for barn i området Sundhaugen og Buskerud Folkehøyskole. Disse kan vi arrangere med støtte fått fra Viken Fylkeskommune og Sparebankstiftelsen DNB.

Som tidligere år arrangerer vi også sommerleirer på Camp Killingen på Killingholmen i Sande. Dette året er det 2 uker fullspekket med aktiviteter. Her er det fisking, kanopadling, bading, lek og sosialisering som er målet. Disse leirene arrangeres med støtte fra Viken Fylkeskommune.

Vi arrangerer også flere familieleirer på fjellet, som har dager på Mårbu og Rauhelleren. 

Et nytt tilbud av året er friluftsleirer og aktiviteter på Killingen og Eiksetra, for utviklingshemmede med familier. Disse aktivitetene er fulltegnet og vi gleder oss til å arrangere dette. Disse aktivitetene arrangeres med støtte fra Stiftelsen DAM.

Aktiv ungdom 
Den tradisjonelle BaseCamp Hemsedal arrangeres også i år, for ungdom under 18 år. Her er det bl.a klatring, padling, fjelltur og mye sosialt samvær som står på planen. Til denne campen har vi fått støtte fra blant annet Viken Fylkeskommune.
I tillegg har vi i sommer hatt nattevandring til Gaustatoppen for ungdom, samt at det blir helgetur til Høgevarde.

Mange fellesturer for de voksne
For de voksne arrangerer vi flere fellesturer, både lokalt og til fjells. Vi har hatt fulltegnede turer til Skrim, Finnemarka på langs og hengekøyetur til Sande. Og senere i sommer blir det tur på Hardangervidda, trekanten på Norefjell, Rondane og Aurlandsdalen. Alle disse er også omtrent fulltegnet, så mange vil på tur i år. 

I tillegg har vi flere ferskingskurs og friluftsaktiviteter for Voksenopplæringen og Flyktningetjenesten. Disse har vi i samarbeid med Drammen kommune, med støtte fra Miljødirektoratet og Buf.dir.

Hvordan klarer vi å bemanne alt dette?
I år har flere ungdom fått sommerjobb som aktivitører på aktivitetene. Dette er en vinn-vinn situasjon, hvor ungdommen får erfaring med jobb og vi får engasjerte unge til å veilede barna som deltar. Ungdommen har i forkant av sommeren deltatt på førstehjelpskurs, livredningskurs, og de har fått være med og planlegge aktivitetene selv.

I tillegg har vi mange ivrige og dyktige frivillige og turledere, som nok en gang bruker av sin fritid på å gi andre naturopplevelser for livet. Tusen takk til dere alle for det uvurderlige og verdifulle bidraget der gjør!

God sommer! 

Skrevet av Åshild Woie 29. juni 2021