Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Dugnad og sommerstart på Solheimstulen

Foto: Marius Dalseg Sætre

Vi er igang med vedlikeholds- og oppgraderingsarbeidet på Solheimstulen, og i slutten av juni blir det en større dugnad der.  Har du lyst til å bidra og samtidig få en fin start på sommeren?

Vi inviterer herved til en stor og trivelig dugnad på Solheimstulen, i vakre Jønndalen ved inngangen til Hardangervidda. Vi har med oss egen dyktig matansvarlig, som skal sørge for at dugnaderne ikke går sultne til sengs. Og det blir mulighet for å bo inne på hytta.

Store planer for oppgradering
Det er store planer for vedlikehold og oppgradering av hytta, men stedet trenger å ryddes før vi kan begynne med det.
Så hovedplanen for dugnaden er å rydde ut og fjerne alt som vi ikke skal bruke der lengre.
Det blir leid inn et par kontainere, som vi fyller opp.

Det elektriske anlegget er allerede utbedret, det har blitt gjort nå i mai.
Videre planer og ønsker for oppgradering er bytte av tak og kledning, nye vinduer og dører, justering og omplassering av kjøkken og resepsjon, pusse opp peisestuer, soverom og bad.
Så det er mye som skal gjøres, før ønsket åpning i 2022.

Dugnad over en helg
Dugnaden starter torsdag 24. juni i 12-tiden, og er planlagt til å vare over helgen. Men du kan selv bestemme hvor mange dager du har anledning til å bli.
Store og små er velkomne! Det er allerede en del barn som skal bli foreldrene sine, så det bør finnes en lekekamerat der.

Om hytta og finanisering
I høst besluttet foreningen å kjøpe Solheimstulen. Kjøpet ble gjennomført i mai, så nå eier vi Solheimstulen.
Parallelt mottok foreningen historiens største pengegave, 8 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen DNB til rehabilitering.
De som har vært på Solheimstulen vet at det er en del etterslep på vedlikeholdet. Nå er vi i en uvanlig god posisjon ved at vi eier hytta, og vi har penger til å gjøre utbedringer.

Om du har lyst å være med, ta kontakt med Johan på mail eller tlf. 91350765.
Foreningen dekker km, kost og losji for dugnadere.

Dugnadsarbeidet i foreningen er støttet av midler fra:
Stiftelsen DAM
Aktiv i 100-midler fra DNT/Helsedir.

Skrevet av Åshild Woie 10. juni 2021