Bli med på sykkelturer i sommer

I år arrangerer vi to turer, den vakre Vestfoldrunden på nytt og nyvinningen Østfoldkysten. Les mer og bli gjerne med.

Tross pandemi og sterke restriksjoner på antall deltakere i en turgruppe, klarte vi å arrangere de 3 annonserte sykkelturene sommersesongen 2020; Buskerudrunden (mai), Vestfoldkysten (juni) og Rjukan-Kalhovd (august). 
I år arrangerer vi to turer, den vakre Vestfoldrunden på nytt og nyvinningen Østfoldkysten. 

Vestfoldkysten var den desidert mest populære og ble fullbooket i løpet av ett døgn. Det var en spent gruppe på 10 som møtte ved Drammen stasjon en litt grå mandag morgen i juni for å sykle til Larvik. Været representerte overhodet ikke entusiasmen og humøret på deltakerne, og ved avgang Holmestrand på vei sørover, kom også solen. Den var med oss på resten av turen. Denne turen, og forhåpentligvis solen, vil derfor selvsagt komme i reprise i juni i år.


Turen fra Rjukan til Kalhovd turisthytte og tilbake til Rjukan via Attrå, vil ikke bli arrangert som fellestur i år. Denne er dessuten enkel å gjennomføre uten turleder. Turen gir flotte opplevelser i høyfjellstraktene mellom Rjukan og Kalhovd, og sykkelveien har meget god kvalitet. Tar du turen i slutten av august, som vi gjorde, skulle muligheten for å sanke molte også være til stede. Turbeskrivelse til denne turen kan fås ved henvendelse til turbutikken i gågata i Drammen, eller til undertegnede.


Denne sommeren satser vi derfor igjen på fjorårs suksessen Vestfoldkysten, og en «nyvinning» på den andre siden av Oslofjorden; Østfoldkysten. Vestfoldkysten finner sted i midten av juni, og er selve «rosinen i pølsen». Turen starter i Drammen, og tar veien om Sande, Holmestrand og Horten, før vi når dagens endepunkt, Åsgårdstrand. Fra Sande til Holmestrand sykler vi på deler av den nedlagte jernbanetraseen. Dag 2 følger vi kysten fra Åsgårdstrand via Slagentangen til Husvik, rett før Tønsberg. Her tar vi en liten ferge (gratis!) over sundet til Husøy, og fortsetter over Føynland og Nøtterøy til Tennvik, hvor vi tar båten til øya Veierland. Her tar vi en runde på alle småveiene (grusveier), før vi fortsetter med båten igjen over til Enge og avslutter dagen i Sandefjord. Dag 3 sykler vi vesentlig langs sjøen og tar avstikkere ned til idyllene Kjerringvik, Ula og Ølbergholmen. Vi ender opp i Larvik, og tar toget tilbake til Drammen. På denne turen er det rikelig anledning til en forfriskende dukkert i ramsalt Vestfoldkyst. Dagsetapper på 45-63 km.


Tur 2 er langs Østfoldkysten. Denne finner sted i slutten av august. Turen starter i Skoppum utenfor Horten, etter at vi har tatt toget fra Drammen. Fra Skoppum sykler vi ned til kaia i Horten, hvor vi tar Bastøfergen over til Moss. Sykler deretter langs Østfoldkysten til Fredrikstad, hvor vi overnatter. Dag 2 sykler vi via Sarpsborg til Halden og overnatter her. Dag 3 går turen via den gamle Svinesundbrua og til Strømstad. Fra Strømstad tar vi ettermiddagsfergen til Sandefjord og deretter tog tilbake til Drammen. Dagsetapper på 47-64 km. Skulle verden fortsatt være i «ulage», ved at det er reiserestriksjoner til Sverige eller karantene ved innreise til Norge (Sandefjord), blir denne turen erstattet med Buskerudrunden.Alle turene er tenkt gjennomført mandag til onsdag, altså utenom helger og skoleferier. Antall deltakere bør ikke overstige ca. 10 personer, så her vil det bli «førstemann til mølla». Alle turene vil bli presentert i detalj på et eget møte på Friluftslivets hus, som forhåpentligvis kan avholdes en gang på våren. Her vil turleder Terje Liveng også presentere, i ord og bilder, en annen spektakulær sykkeltur; «Tour de Dovre», som han gjennomførte sist høst, og som også vil bli arrangert i regi av DNT Drammen i september, som en «Klart det går» tur.


Se mer om turene Vestfoldkysten og Østfoldkysten, samt påmelding.

God sykkelsesong!

Skrevet av Thea Hajum Utvik 26. mars 2021