Søker vertskap på Mårbu

Foto: Lars Viken

DNT Drammen og Omegn søker etter nytt vertskap på Mårbu Turisthytte på Hardangervidda.

Vi søker etter den rette kandidaten til å drifte denne spennende hytta.

Ønsker du å leve ut drømmen om en jobb i fjellet? Nå har du sjansen til drive den betjente DNT-hytta Mårbu på Hardangervidda. Mårbu ligger fantastisk til ved Mår og er et populært reisemål både sommer og vinter.

Vertskapet på våre hytter er sentrale for gjestenes opplevelse på hytta. Vi søker etter deg som ønsker å gi våre gjester en gjennomført god opplevelse. Samt være med oss å videreutvikle tilbudet. Som vertskap på en av våre hytter får du ta del i gjestenes glede over å ferdes i fjellet og en umiddelbar respons på jobben du gjør.

DNT Drammen og Omegn er en forening i utvikling og er den femte største medlemsforeningen i Den Norske Turistforening med ca. 12 000 medlemmer. Foreningen driver 21 turisthytter, hvorav 3 er betjent. Vi merker ruter sommer og vinter, arrangerer turer og kurs, driver informasjons- og naturvernarbeid og arbeider for sikkerhet i skog og fjell. Vårt medlems og virke område er gamle Buskerud fylke med unntak av områdende til Kongsberg og Ringerike Turistforening. Administrasjonen til foreningen har kontor, butikk og tursenter i Drammen sentrum. Det er for tiden 10 ansatte.

VERTSKAP PÅ MÅRBU TURISTHYTTE

Vårt vertskap på Mårbu slutter, og vi søker etter deres etterfølger fra og med vintersesongen 2021. Mårbu ligger ved vannet Mår på Hardangervidda, i Tinn kommune. De siste åra har vi hatt mellom 2300 og 2800 overnattinger pr år, hvorav ca. 500-700 er i vintersesongen. Sommersesongen er normalt fra siste helga i juni til midt i september. Vintersesongen er normalt påskeuka pluss to-tre uker avhengig av når påsken er. Varetransport vinterstid skjer med beltegående kjøretøy fra Imingen, og med båt fra Synken om sommeren.

Hytta

Hytta har aggregatdrift og 46 gjestesenger i 2- og 4- sengs rom. Det er et godt tilrettelagt storkjøkken med det som trengs av fasiliteter og utstyr på en betjent turisthytte. I umiddelbar nærhet til hovedhytta ligger sikringshytta som tilgjengeliggjøres som selvbetjent hytte når den betjente ikke er åpen. Hytta er godt vedlikeholdt med bl.a ny kledning på utsatte yttervegger og nytt tak de senere årene. DNT drammen og Omegn er ansvarlige for det tyngre vedlikeholdet, samt videreutvikling. Det er konkrete planer for nytt tilbygg som skal inneholde sanitæranlegg. Byggesøknad er levert Tinn kommune og oppstart av arbeider vil skje så fort et eventuelt positivt svar foreligger.

Vi ønsker at vårt vertskap skal:

• Være initiativrike og opptatt av god service og kundebehandling
  • Beherske lederegenskaper og trives med mennesker rundt deg
  • Beherske daglig drift av tekniske anlegg på en turisthytte
  • Ha erfaring med økonomi og administrasjon
  • Ha erfaring fra drift av turisthytter, reiseliv mv.
  • Ha evne, vilje og utholdenhet til å stå på i perioder med mange gjester
  • Ha erfaring med å ferdes i fjellet til alle årstider og generelt friluftsliv
  • Like varierte oppgaver i en travel hverdag
  • Være en god representant for DNT i fjellet

DNT Drammen arbeider aktivt med å utvikle mattilbudet på hyttene, bla gjennom et     ’’Lokal Mat prosjekt’’ hvor lokale mattradisjoner og lokale råvarer fremheves. Søkernes kunnskap om drift av storkjøkken, erfaring som kokk og utvikling av mattilbudet, vil bli lagt vekt på ved vurdering av søkerne. Par oppfordres til å søke, men ingen krav.

Som vertskap på Mårbu er du selvstendig næringsdrivende med stor frihet til å utvikle hytta videre og skape din egen hverdag. Det er 3-4 ansatte på hytta i høysesong. Det betales en husleie til foreningen, basert på losjiinntektene. Foreningen er ansvarlig for alle investeringer knyttet til bygningsmassen.

På bakgrunn av søknad og samtale arrangeres felles befaring for aktuelle kandidater 21 oktober. Båt fra Synken og værforbehold. Oppmøtetid etter nærmere avtale.

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

Søknad merkes med «Vertskap Mårbu»

Se også våre nettsider www.dntdrammen.no

Attester, referanser og vitnemål tas med til et eventuelt intervju

Søknadsfrist er snarest, og senest 19. oktober.

Skrevet av Johan Fegri 5. oktober 2020