Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Friluftslivets Uke, 5. - 13. september

Foto: Marius Dalseg Sætre

Lørdag starter Friluftslivets Uke, som arrangeres for 27. året på rad og det bugner av aktiviteter og turer over hele landet. 

Friluftslivets Uke er i regi av 18 friluftslivsorganisasjoner og deres lokale lag og foreninger, Forum for Natur og Friluftsliv (FNF), kommuner, friluftsråd, frivilligsentraler og mange flere. 
Norsk Friluftsliv koordinerer det hele. 

Friluftslivets Uke sin nettside, finner man en aktivitetskalender med over 700 registrert aktivieter i hele Norge. 
I DNT Drammen og Omegn har vi også mange flotte aktivteter gjennom hele uka, her finner du oversikten.

Vi kickstarter uken som vanlig med #nattinaturen lørdag 5. september. Gjør som flere tusen gjorde ifjor, finn deg en fin spot og overnatt ute. DNT Ung i Drammen inviterer til overnatting på Haukås. 

Søndag 6. september skulle vi egentlig har arrangert vår årlige Kom deg ut-dag, men det må vi dessverre avlyse i år. 
I stedet oppfordrer vi alle til å gå ut og lage sin egen Kom deg ut-dag. Ta et bilde av dagen din, del det med oss og bli med i trekningen om en fin dagstursekk fra Turbutikken vår. Bildet kan sendes til barnasturlag@dntdrammen.no, deles på vårt Facebookside eller du kan bruke Instagram og tagge bildet med @dntdrammen og/eller #dntdrammen.

Onsdag 09. september kl. 11 blir det spennende politisk debatt om arealer for friluftsliv, hvor blant annet vår generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang vil delta. Temaene som vil bli tatt opp er bl.a. strandsonen, skogsvern, vindkraft og Frivillighetens rolle. 
Debatten vil streames live via Forum for Natur og Friluftsliv Buskerud sin Facebook-side.

Lørdag 12. og søndag 13. september inviterer vi til Tur med mening.
Tur med mening er et felles initiativ fra Friluftslivets uke og Strandryddeuka. Dette er en felles dugnad for naturen, der vi oppfordrer alle til å ta en tur ut og plukke med seg søppel man finner på sin vei.

Skrevet av Åshild Woie 2. september 2020