Planlegg turen godt og vær forberedt

Foto: André Marton Pedersen

Skal du på fjelltur i sommer eller utover høsten, så sørg for at du er forberedt på både varme og kulde, snø og vann.

Nå er det straks sommer!
Men sommer i Norge betyr dessverre ikke bare fine turdager solskinn og mange varmegrader, og spesielt ikke om du skal ferdes i naturen eller fjellet spesielt. Det kan bli både veldig varmt og veldig kaldt, så følg med på værmeldingen for området du skal gå i i dagene før turen og sørg for å pakke sekken riktig. 
Det kan også være mye snø i fjellet enda, samt at snøsmeltingen kan gjøre at det er mye vann i bekker og elver. Sjekk kartet før turen hvor du kan krysse dem på bruer, og husk at i vestlige og nordlige fjellområder ligger snøen gjerne gjennom hele sommeren. Om du skal krysse områder med snø, vær forberedt på at snøen kan være morken og tung å gå i.  

Så hva skal jeg ha med i sekken? 
Dette er så klart veldig individuelt, men vi har en standard pakkeliste for sekken på sommertur som inkluderere det mest elementære og viktigste du bør ha med på turen. Klikk her for å se hva som står på den listen .

Kjenn fjellvettreglene
Fjellvettreglene er laget for å gjøre turen din trygg, så gjør deg kjent med de og planlegg turen deretter.

Vis hensyn
Det er mange som skal ferdes i Norge i sommer, så vis hensyn til hverandre. Og ikke minst, ta hensyn til naturen og dyrelivet.
Vis naturvett! Gjør deg kjent med allemannsretten, og tenk spesielt på hvor og når du tenner opp bål.

Så ønsker vi deg en riktig god og trygg tur! 

Foto: André Marton Pedersen

Skrevet av Åshild Woie 8. juni 2021