Se bilder fra en aktiv turhelg

Juni er en måned med mye ulike aktiviteter i regi av DNT  og denne helgen har det florert av aktiviteter både ved vannet og i skogen

Juni måned hvert år er det ofte mye friluftsaktivitet, både egenaktivitet og i organisert form. I DNT Drammen og Omegn denne helgen har det vært 8 ulike aktiviteter. Over 70 deltakere har vært med 12 turledere på ulike turer og aktiviteter. Vi er prisgitt frivillige som gir av sin tid som turledere og aktivitører, dette gjør de på fritiden og uten å få lønn for arbeidet. Dette er slik aktivitet i DNT er organisert. Uten frivillige er det ingen aktivitet. Se flotte bilder fra aktiviteter som har vært av aktiviteter i helgen som var:

Gyldenløve Kajakklubb på tur i Vestfolds skjærgård

Flott helgetur i Vestfoldskjærgården med Gyldenløve Kajakklubb. Gruppen la ut fra Fjærholmen lørdag formiddag. Første etappe gikk til Ramsholmen med fullastede kajakker, hvor vi satte opp telt og hengekøye og spiste lunsj. Etterpå ble det en lengre tur rundt Bolærne med en stopp på restauranten Kompasset for en forfriskning. Neste dag gikk turen først til Fulehuk fyr, før vi padlet til Lindholmen for lunsj og bading. Strålende vær med sol fra skyfri himmel hele dagen.

Foto: Overnatting på kajakktur

DNT ung arrangerte hengekøyetur til Storsteinsfjell. 10 ivrige deltakere var med og flere hadde ikke sove i hengekøye før. Storsteinsfjell er en flott topp i Lier som kan nås fra mange startsteder. DNT Ung startet turen fra Bragernes Torg opp i åsen om Klopptjern og Hvalsdammen. Tilbaketuren lørdag gikk om Skimtvarden og Skimten.

Foto: DNT ung på hengekøyetur til Storsteinsfjell
Vakker utsikt fra Storsteinsfjell

Søndag var det åpen kafè på Blektjern. Vi har et velfungerende samarbeid med Jasmine Kvinnenettverk som drifter kafeen. Med strålende sol og skikkelig sommervær var mange badegjester innom i løpet av dagen.

Jasmine Kvinnenettverk serverer deilig mat

Lørdag var det tid for å lage en film om ungdomsarbeidet det jobbes med i DNT. DNT ung Drammen er meget aktive på inkludering av ungdom som ønsker å lære mer om å gå på tur og være med på arrangement i regi av DNT ung. Fotograf Marius Dalseg Sætre fra DNT sentralt filmet ivrige ungdommer og vi gleder oss til å se resultatet.

Planlegging av filmingen
Foto: Kanopadlin er en del av spennende aktivitet i DNT

Eiksetra er et flott aktivitetsområde i Lier og denne søndagen arrangerte vi familietur i området rundt Eiksetra Turisthytte. Aktiviteter som tur, fisking i Garsjø, bading og matlaging sto på programmet. En flott tur i nydelig vær.

Familietur i området rundt Eiksetra
Deilig å kjenne på vannet i Garsjø

All aktivitet i DNT er tuftet på frivillighet og turer ledes av turledere som har fått sin kunnskap gjennom egenerfaring fra turer, men alle må også igjennom turlederkurs i regi DNT sin Turlederskole. Første modul er Ambassadørkurs for å bli kjent med DNT, andre modul er Grunnleggende Turlederkurs som du må igjennom for å lede turer i lavlandet. Tredje modul er sommerturtlederkurs for å lede turer i fjellet og siste modul er vinterturlederkurs.
I helgen arrangerte vi sommerturlederkurs med tilholdssted i Finnemarka og 7 nye turledere var med på kurs i varmen.
Vi ser frem til turer med dere.

Gruppen var innom DNT hytta Svarvestolen

Det har også vært Introduksjonskurs i kajakk, åpen kafè på Eiksetra, søndagstur med DNT akTiv til Opsalsetra og søndagstur fra Gjellebekk om Stuvstjern og Skapertjern. I tillegg så tusser det med glade turfolk i skogen, på fjellet og langs sjøen.

I ukedagene er det turgrupper som går ukentlig og det er Ut på tur gruppene i Lier, Modum & Sigdal, Drammen, Røyken & Hurum, Eiker og Sande & Svelvik. Fotogruppa går på tur hver tirsdag og DNTakTiv går på tur ettermiddager tirsdager og torsdager.

Fremover arrangeres det også mange turer og aktviteter både for voksne og barn.
17.juni er det onsdagstur over Brentåsen på Konnerud med DNT fjellsport.
18.juni: Bygdeborgen, Røysa, Konggata.Oppmøte Fjellskar Sande med DNT akTiv.
23.juni er det tur med Fotogruppa Sommeravslutning på Lund Gård i Skotselv. ca kl 17.00.
23.juni er det Nattevandring med DNT ung
24.juni er det Friluftsliv for utviklingshemmede på Eiksetra i Lier

For alle aktiviteter, turer og kurs de Aktivitetskalenderen på nettsiden vår. Her kan du sortere etter dato, sted, fjelltur eller leirer.

Fra kajakktur i Vestfold

Skrevet av Thea Hajum Utvik 17. juni 2020