Kul Tur - turappen vår for barn

Foto: Marius Dalseg Sætre

En kjempefin og gøyal app for barn på tur. Registrer aktiviteter og turer, og samle poeng hver gang dere er ute og få en fin premie når dere har nått "toppen"!

Kul Tur er en app som vi lanserte under korona. Den er med på å gjøre det enda morsommere å være ute på tur! I denne appen kan barna registrere uteaktiviteter og hvor langt de har gått på tur, og med det samle poen for å nå "toppen" av spillet.
Og med tre ulike brett og 45 forskjellige aktiviteter kan du glede deg til mange gøyale opplevelser ute i naturen med Kul Tur.

Aktivitetene på de tre brettene har ulik vanskelighetsgrad. Du får blant annet poeng for å klatre i trær, plukke søppel, spise mat ute, lage barkebåt, overnatte i telt og sjonglere med kongler når du er ute på tur, og du kan gjøre hver aktivitet mange ganger.

Når du aktiviserer appen, kan du også registrere turlengden, og kombinasjonen av turlengde og fullførte aktiviteter gir totalscore. Når man har fått tilstrekkelig poeng til å komme til toppen av fjellet på oppsummeringsbrettet, kan man som DNT-medlem vinne en turoverraskelse fra Barnas Turlag. Ikke-medlemmer kan få premien mot en lav pris.

Digital versjon av Fjellpasset

– Fjellpasset til Barnas Turlag har alltid vært populært. Inntil nå har vi kun hatt det i papirformat. Nå har Korona-pandemien gjort at vi ikke får gjennomført alle våre tradisjonelle arrangementer. Samtidig er kortreist og enkelt friluftsliv enda mer aktuelt. Da har vi tenkt nytt og digitalisert Fjellpasset, sier Kristin Oftdal, fagsjef Barn og unge i DNT.

Korona-dugnad

Kul Tur er laget med støtte fra Miljødirektoratet, og er delvis gjort på dugnad av konsulenter fra AntiDiffer og Xlent.

– Koronapandemien har gjort at vi alle må tenke litt nytt, både med tanke på reiseplaner og hvordan vi jobber sammen. For AntiDiffer som jobber med digitaltjenestedutvikling er det ekstra gøy å lage noe meningsfylt når hele verden står på hodet. Det å jobbe sammen med så et så fint team hvor alle bidro med sin ekspertise, det kaller jeg virkelig en dugnad, sier Ann-Kristin Hansen, daglig leder i AntiDiffer.

Appen kan lastes ned i både Appstore og Google Play.

Appen får god anmeldelse av Barnevakten.no, som du kan lese her.

Fotos: Marius Dalseg Sætre

Kul Tur - FAKTA

• Turapp for barn mellom 4 og 12 år, der barna kan få poeng for turer de går for aktiviteter de gjør utendørs.

Skrevet av Åshild Woie 1. oktober 2021