Nå må du bestille årboka

Et tidlig eksemplar.
Et tidlig eksemplar. Foto: Sindre Thoresen Lønnes

DNT s årbok er en av Norges største bokutgivelser og viktig for medlemmene, men fra i år må du bestille boka om du vil ha den i postkassen. Årsak: På grunn av koronapandemien må DNT minske sine kostander ved utsendelse av årboka. Samtidig reduseres foreningens klimaavtrykk.

Helt siden 1868 har DNTs årbok blitt sendt ut til foreningens medlemmer, en ubrutt rekke bøker i 152 år. Og slik skal det fortsatt være i framtiden.

– Mange medlemmer blir glade over å få boka i postkassen og samler den i bokhylla. Årboka er en kulturinstitusjon DNT vil holde i hevd. Men så er det slik at stadig flere ønsker å bare lese den digitalt. Som et ledd i å redusere unødvendige kostnader og minske produksjon, vil det nå fremover være nødvendig for medlemmene våre å bestille boka i papirformat, sier redaktør i DNT, Trygve Sunde Kolderup.

– Hva skal til for å klare dette?

– Vi trenger alle medlemmenes hjelp for å finne ut hvor mange årbøker vi skal trykke i år. Det gjør du ved å gå inn på DNT.no/minside og aktivt bestille årboka innen 10. august 2020. Da vil du få den i postkassa i løpet av november. Årboka er en medlemsfordel, og du får den gratis tilsendt i pocketformat – men fra nå er det altså bare på bestilling.

– Hva skjer om jeg ikke rekker å bestille boka?

– Da kan du fortsatt lese boka digitalt på DNT.no/minside, men du vil ikke lenger få den tilsendt som papirutgave. Alle medlemmene får varsel om når årboka publiseres og er tilgjengelig digital. Går du inn på DNT.no/publikasjoner vil du oppdage at det ligger årbøker for mange år tilbake, og der er det masse bra lesestoff.

Kysten vår

DNT Årbok 2020 sendes ut til medlemmer som har bestilt boka i desember. I år handler den om kysten vår, fra nord til sør, og inneholder artikler som skal inspirere til mer aktivitet og friluftsliv langs fjordene og ut mot havet.

Trænstaven en julidag.
Trænstaven en julidag. Foto: Sindre Thoresen Lønnes