Dugnad på Høgevarde 11.-12. juni

Bli med på dugnad
Bli med på dugnad Foto: Johan Fegri

Hyttene på Høgevarde har vært stengt i en periode. I forbindelse med åpning for sommersesongen har vi behov en større dugnad for å få hyttene klare til bruk for sommeren. Det er en hel del varierte oppgaver som passer for de aller fleste.

Tilsynsansvarlige på den nye hytta på Høgevarde Jan Sunberg t.v og Egil Lindberg inviterer til dugnad på Høgevarde torsadag 11. og fredag 12. juni. 

Som du sikkert er kjent med så er vi i ferd med å åpne opp igjen alle våre hytter. De fleste er allerede åpne, men blant annet vår storstue på Høgevarde gjenstår. Vi var der på tilsyn forrige torsdag, men innså at hytta er stor, og jobben ble for omfattende, vi trenger mer hjelp. Den har vært mye i bruk i høst og vinter og trenger nå er vårdugnad. Vi er helt nødt til å få med en liten gruppe  for å få klargjort hytta før åpning. Vi ønsker å åpne hytta så snart som mulig.

Jobben gjelder både nye og gamle Høgevarde. Med ca. 10 deltakere vil denne dugnaden bli svært effektiv. Vi legger opp til en overnatting, men det kan hende at vi rekker alt på en dag om vi er 10 stykker og er effektive. Det er et stykke å kjøre og gå så mye tid går med til transport, derfor har vi lagt opp til to dager. Vi har allerede kjørt opp det meste av nødvendig utstyr så det er kun jobben som gjenstår.

Av oppgaver som må gjøres er:

  • Re opp alle senger
  • Vask
  • Generell rydding
  • Vindusvask
  • Vask og rydding i alle skap og organisering av kopper og kar
  • Litt justering av inngangsdører
  • Skilting
  • Justering av utedoer (nye doseter ++)
  • Noe måking av snø må påregnes
  • + mye annet. Oppdraget er å shine opp hyttene for sommersesongen på alle mulige måter og tilpasse dem de nye Korona smittevernsreglene.

Det er fortsatt endel snø i fjellet så vi må påregne å gå på truger en del av veien opp. Vi har truger til utlån så de som ikke har kan få låne. Eventuelt er det mulig å gå på ski.

Vi fordeler oss på to hytter og ute og inne arbeid så det skal være svært liten fare for smitte under arbeidet. Det er 17 soverom tilgjengelig så alle vil få sitt eget rom.

Vi må ta med mat så eneste vi trenger å bære opp er å fordele litt mat og drikke på alle sekkene.

Det er en fordel om vi kan få til samkjøring så langt det lar seg gjøre. Med dagens regel vil jeg anta det er mulig med tre til fire personer i hver bil. Dette er noe avhengig av bilens størrelse så dette får vi vurdere i hvert enkelt tilfelle.

Jeg håper du har lyst og anledning til å blir med.

Vennligst gi meg beskjed så snart som mulig ved å melde deg på til johan@dntdrammen.no


Skrevet av Johan Fegri 29. mai 2020