Folk søker kunnskap

Foto: Marius Dalseg Saetre

Vi opplever enorm pågang av folk som ønsker å lære om hvordan gå tur, bruke DNT-hytter, bruke kart og kompass og andre emner knyttet til friluftslivet.  

Det kryr av turgåere og mennesker på overnatting i skog og mark nå, og folk har startet forberedelsene til sommerferie i Norge.
Vi opplever en enorm pågang på våre kurs, som omhandler blant annet kart og kompass og det å lære å være på tur.

"Vi ser at folk søker kunnskap for å kunne dra på turer nå i vår og til sommeren", sier Thea, leder for vår aktivitetsavdeling.
"De som deltar på kurs søker opplæring, trygghet og er sultne på kunnskap. Deltakerne deler villig av sin kunnskap med hverandre og får dermed tips og råd til hvor dra på tur, hva bør man ha med i sekken og hvilken mat er det lurt å lage på primus. Sist vi arrangerte nærturlederkurs var det en deltaker som hadde et mål om å overnatte ute i hengekøye, men ikke visste helt hvordan. En annen av deltakerne hadde vært masse på hengekøyetur og inviterte med til fellestur for de som ønsker en ny opplevelse med en natt i hengekøye. Dette er kunnskap i praksis, erfaringsdeling og kanskje også starten på nye turvennskap."

Flere typer kurs i vår
Vi arrangerer flere turlederkurs også nå i vår, for flere ønsker å være med på fellesturer med turledere, med eller uten overnatting, fordi de kanskje er usikre på om de mestrer og for å lære.

Kursholdere forteller om deltakere som gjerne vil på hytteturer blant annet på DNT hytter, men ikke helt vet hvordan de skal gjøre det. Hvem kan bo på ei ubetjent DNT hytte, må man være medlem i DNT, hvordan er det med offentlig transport til startsted. Da er det trygt å være med på en fellestur med turledere som er kjent i området, har gjennomført DNT turlederutdanning og som har opplæring i hva som gjøres om det skulle oppstå skader eller uforutsette hendelser.

Mange spørsmål
Noen av spørsmålene vi får er om man må kunne kompass for å gå på tur i fjellet? Kan man booke hele hytta og være sikker på at det ikke kommer noen andre gjester? Er det snø i fjellet fortsatt eller kan man gå på fottur?

For noen er dette kunnskap som ligger i ryggmargen, for andre er det helt nytt og flere kvier seg for å spørre fordi man tror alle andre kan alt om det å gå på tur. Vi er her for å hjelpe med tips, råd, veiledning og absolutt ingen spørsmål er dumme. Ved å spørre lærer man, og tør å spørre andre du vet går på tur og folk som er kjent i området du skal til.

Bruk Turbutikken vår for tips og råd før turen
Turbutikken i gågata i Drammen sentrum holder åpent og dette er et sted for veiledning og informasjon. Flere tror dette er en butikk med bare dyrt turutstyr. Men den er også en informasjonskanal til deg som har lyst til å gå på tur. Og her kan du få kart, sekk, ulltøy og det viktigste du trenger for å gå på tur.
Alle er velkomne innom og det er lov å spørre om alt mulig, sier Sveinung i Turbutikken.

Har du lyst til å bli med på kurs? Klikk her for kurs med oss i vår.

Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Skrevet av Åshild Woie 16. mai 2020