Vi er klar for turer igjen

Foto: Tore Haare

Endelig er vi så smått klar for felles turer, kurs og aktiviteter igjen.

Vi er veldig glad for at vi endelig kan være med å ta folk ut på tur igjen. I oversikten her finner du alle våre aktiviteter fremover. 
Men det er en del regler og tiltak vi må følge, for kunne gjøre dette på en trygg måte ift smitte. 

Trygge turer 

I samråd med myndighetene har DNT utarbeidet en egen smittevernplan for aktiviteter. Målet er at alle turer og aktiviteter skal være trygge, og at deltakere og turledere skal få god informasjon i forkant. I tillegg er det etablert rutiner for hva turleder og deltaker skal gjøre om de føler seg syke på tur. DNT har innført krav om påmelding på alle turer i forkant av turen. Dette er nytt for mange av turene.

Foto: Tore Haare
Foto: Marius Dalseg Saetre, Marius Dalseg Sætre

Mindre grupper, god avstand 

Den største endringen i turtilbudet er at turene blir satt opp med færre deltakere. Gruppen du er på tur med vil kunne bestå av femti personer inkludert turleder. I noen tilfeller kan flere grupper inkluderes i samme aktivitetstilbud, men da skal det være god avstand mellom gruppene. Alle som ikke tilhører samme husstand eller vennegjeng må sørge for å holde 1 meters avstand.    

- Dette er en ny situasjon for alle. Hvordan det vil se ut om en måned eller to, er umulig å spå. Men de retningslinjene vi nå har laget tar høyde for situasjonen slik den er i dag, og tilpasse etter hvert, sier Klarp Solvang.  

Vil bidra til en god sommer

Etter at regjeringen 12. mars beordret alle om å holde seg hjemme for å hindre koronasmitte, valgte DNT å fraråde bruk av alle hyttene og avlyse alt av turer og aktiviteter frem til 1.mai. Det har vært en tøff tid for både medlemsforeninger og hyttevertskap. Nå håper DNT at de kan bidra til at nordmenn får en god og opplevelsesrik sommer på ferie i eget land.  

- Nå åpnes landet forsiktig opp, men våren, sommeren og sannsynligvis høsten skal vi tilbringe her til lands. Vi må få i gang samfunnshjulene, og folk trenger å få lufta hode og kropp. DNT har et ansvar for å bidra til det. Samtidig betyr det mye for DNT-familien at vi kan åpne tilbudet gradvis fremover. Dette trenger både vi og medlemmene våre, sier generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang. 

Foto: Marius Dalseg Sætre

Skrevet av Åshild Woie 30. april 2020