Røggjen - ny hytte i foreningen

Foto: Leif Engene

I løpet av 2020 åpner vi vår 20. hytte, denne gangen i Gol kommune. 

Vi har vært så heldige å få langtidsleie på en hytte, som ligger på setra Røggjen . 
Foreningen har jobbet med hyttealternativ her i flere år. 

Fra Hønefoss har DNT Ringerike etablert Vassfarstien, som går nordover via tre av DNT Ringerikes hytter frem til Fønhuskoia ved Strøen. Herfra tar vi over ansvaret for merkingen og skiltingen videre nordover mot Gol og Hemsedal. Her er vi så heldige at Buvasstølan sti- og løypelag og Søråsen løypelag har tatt initiativ og motivert frivillige til å gjøre mer eller mindre hele jobben med etableringen av stien. Ved Røggjen er det Søråsen som merket. Videre nordover fra Fønhuskoia har det imidlertid manglet husvære, noe vi nå får en løsning på med den nye hytta. 

På setra Røggjen ​​​​​​​ligger det flere hytter og bygninger. Den nye DNT-hytta ble bygd i 1969 og er den nyeste av byggene. Hytta er i i god stand ved overtagelse, og vil kreve lite arbeid før vi kan åpne i løpet av våren 2020.

Hytta får trolig 10 sengeplasser totalt, og vil virke som en standard ubetjent DNT-hytte.
Plassen ligger ved vannet Røggjen, ca 16 km rett øst for Gol sentrum.

Eventyrløypa, som er en skiløype mellom Hemsedal og Flå, går rett nedenfor hytta. Parker i nærhetene av Frøysåkstølen, som ligger langs veien mellom Liagarden/Gol og Bagn. Herfra er det ca 7km på ski. 
Sommerstid går det grusvei helt frem. Riktignok må gjestene gå de siste kilometerne, da det er bom før det siste stykket. Det er omtrent 3km fra p-plass ved bom til hytta. 

Skal en videre nordover mot Hemsedal, mangler det fortsatt DNT-tilbud før man ankommer Kljåen turisthytte. Imidlertid fins det muligheter ved Kamben Høyfjellshotell.

Fakta om hytta:
Ligger i Gol kommune.

Ca 3 km å gå inn til hytta. 
Skiløype omtrent til hytteveggen. 

10 sengeplasser. 

Bygget i 1969. 

Skrevet av Åshild Woie 10. mars 2020