Helt i 100!

Turledere i Aktiv i 100
Turledere i Aktiv i 100

Aktiv i 100 er et samarbeidsprosjekt mellom DNT og Røde Kors. Målet er å få flere ut på tur og i DNT Drammen og Omegn er det mange flotte turledere som leder turer i nærområdet sitt hele året.
Noen av gruppene en nystartet, mens andre har holdt på mange år.
Har du lyst til å bli med?

Uken som var samlet turlederne i DNT Drammen og Omegns Aktiv i 100 grupper til en erfaringsdag på Friluftslivets hus. Tema var turledelse, sikkerhet,  erfaringsutveksling fra de ulike turgruppene, samarbeid og turåret 2020. 

Felles for turgruppene er at turgruppene går på dagtid og er åpen for alle. Spredt rundt i området og på  ulike dager går de turer på områder du kanbli med på for å bli bedre kjent.

Turgruppene er naturligvis tuftet på frivillighet, turlederne stiller opp og gir av sin tid. De går opp turen i forkant, er turleder på selve turen og rapporterer etter gjennomført tur. Det er et visst ansvar når man er turleder, og de siste ukene har det vært utfordrende med været som har gitt både vått terreng og nå i det siste tidlig snø i terrenget. Dette gjør at flere av turgruppene har måtte legge om  den planlagte turen og da er det turlederne som i forkant går opp ny tur og legger tilrette for at det skal bli en god tur for alle.  Alle turlederne har deltatt på DNTs turlederutdanning og er enten Nærturleder eller Grunnleggende Turleder, dette er en sikkerhet både for turdeltakerne og ikke minst turlederne selv å vite hva de skal gjøre hvis uhellet skulle være ute.

Med 1o ulike turgrupper er det mange hundre turdeltakere i løpet av et år, at uhell skjer  er helt naturlig, gnagsår, vonde knær, ett benbrudd er slikt turlederne er trent til å takle. Heldigvis skjer det sjelden noe og med en flott gjeng som går på tur hver uke blir man jo godt kjent. Vi tar godt vare på hverandre, man vet hvem som sliter med hva og terskelen er lav for å si i fra hvis det er noen plager. Det sitter langt inne å måtte blir hjemme på en turdag og hvis man av ulike årsaker må det er det mange som tar bilder og legger ut på hver enkelt gruppes Facebook side, slik at de som er hjemme alikevel kan få med seg dagens tur.

Har du lyst til å bli med på tur?
Her er en oversikt over turgruppene og deres facebook sider:

 

Turgruppe Turdag Facebook
Ut på tur Modum og Sigdal Onsdager kl 10.00 Facebookside
Ut på tur Eiker Tirsdager kl 10.00 Facebookside
Ut på tur Drammen Onsdager kl 10.00 Facebookside
Ut på tur Røyke & Hurum Onsdager kl 10.00 Facebookside
Ut på tur Sande Tirsdag annenhver uke Facebookside
Ut på tur Lier Torsdager kl 10.00 Facebookside
60 + Drammen Mandager kl 10.00 Facebooside
Nærturer Drammen Onsdager kl 10.00 Facebookside
Fotoglede ut på tur Tirsdager kl 10.00 Facebookside

Skrevet av Thea Hajum Utvik 16. november 2019