Aktiv høstferieuke

SFO-dag på Eiksetra høstferie 2019
SFO-dag på Eiksetra høstferie 2019 Foto: Havva Ince

For mange betyr ferie tid for avslapning. For oss betyr det ofte stor aktivitet. Og på Eiksetra har det kokt i høstferien. 

Forrige uke var det høstferie i Drammen og Lier, og vi hadde som vanlig mange aktiviteter for både store og små. Mange av aktivitetene ble holdt på Eiksetra turisthytte i Lier kommune.

Uka startet med Friluftsskole. 25 gutter og jenter mellom 10 og 13 år skulle få bli med på morsomme uteaktiviteter i tre dager. De skulle padle, spikke, lage mat, gå tur til Storsteinsfjell, orientere og gjøre mye annet gøy samme. Dette arrangerte vi i samarbeid med Lier kommune og Oslofjordens friluftsråd. 

Samtidig mandag var det Ferskingkurs friluft i samarbeid med Drammen kommune. 5 ungdom fikk innføring i friluftsliv gjennom tur, matlaging og kanopadling. 

Tirsdagen inviterte vi Lierskolene til vår tradisjonsrike SFO-dag. 7 skoler og nærmere 250 elever med lærere fikk en strålende dag med god stemning på Eiksetra. Barna kunne padle kano, kutte grønnsaker, spikke, kaste på blink, gå tursti eller leke i tarzanløypa. I tillegg hadde vi fyrt opp flere grille, og alle barna fikk en bolle og saft av oss. 

På slutten av uka var vi sammen med Jasmin kvinnenettverk på overnattingstur på setra. Disse damene jobber frivillig med den åpne kafeen på Blektjern, som holder åpent gjennom hele vinteren - siste søndag hver måned. På disse to dagene ble de introdusert til lavterksel friluftsliv, som bål, matlaging, DNT-hytte, kanopadling, tur m.m. 

I tillegg til alle aktivitetene på Eiksetra, hadde vi som vanlig våre turgrupper ute på tur, samt at vi hadde trilletur, søndagstur, fototur, padling og friluftstrim. 

Høstferien gikk fort i år også, med mange flotte mennesker ute på tur og i aktivitet - akkurat slik vi ønsker. 

Skrevet av Åshild Woie 8. oktober 2019