Friluftslivets Uke

Foto: Marius Dalseg Sætre

Lørdag er vi igang med Friluftslivets Uke!

Fra. lørdag 30. august og helt frem til søndag 8. september setter vi ekstra fokus på friluftslivet i Norge, med Friluftslivets Uke.
Denne uken inviterer vi hele Norge til å bli med ut i naturen. 
Målet er å inspirere flere til å komme seg ut, ha det gøy og skape gode opplevelser.

De unge starter uka
Vi har som vanlig tett program hele uken, men det er barnefamiliene og ungdommen som får lov å starte det hele med natt-i-naturen lørdag kveld! 
DNT Ung tar med seg hengekøyer for å overnatte ved Vakkertjern i Finnemarka, mens Barnas Turlag Nore og Uvdal inviterer til overnatting ved Solheimstulen.

Det årlige familiearrangementet
Søndag er det duke for vår årlige Kom-deg-ut-dag, som er et hyggelig arrangement for kanskje hovedsaklig barnefamilier, men alle er velkomne! 
Vi har aktiviteter, stand og matservering på Blektjern i Drammen, Eiksetra i Lier, Fossesholm i Vestfossen og Solheimstulen i Uvdal. Arrangementene starter kl. 11 og varer til kl. 14, og det blir mange hyggelige aktiviteter for barna.
Finn ditt nærmeste arrangement og les mer om det her.

Godt og fyldig program
Videre utover uken inviterer vi til aktiviteter for store og små. Ut på tur-gruppene og nærturgruppa går sine faste turer. Det blir klatring for gammel og ung. Du kan være med på enkel frilufstrim langs elva i Drammen, eller gå Topp7turen med DNT aktiv. 
Vi inviterer til ferskingkurs på Blektjern og foredrag med Cecilie Skog (fulltegnet). 
Uken avsluttes med tur til Tretjernsåsen og konsert med Dagfinn Kolberg, og på Koboltgruvene er det Barnas Stein- og trolldag. 

Vi håper du finner en aktivitet hos oss, som passer deg denne uken. Hvis ikke finner det mange andre flotte arrangement andre steder i Buskerud, sammen med andre friluftsaktører. Her får du en fin oversikt. 

Velkommen med ut i Friluftslivets Uke! 

Skrevet av Åshild Woie 30. august 2019