Gøy å lære om friluftsliv

Foto: DNT Drammen og Omegn

Friluftsliv og tryggheten ved å være ute i skogen kan være ny  for mange. De to siste ukene har DNT Drammen og Omegn arrangert Ferskingkurs for flyktninger i Nedre og Øvre Eiker kommune og Introduksjonssenteret i Drammen Kommune med midler fra Sparebankstiftelsen DNB.

Friluftsliv kan være så mye og med en uke på friluftskurs var deltakerne igjennom matlaging på primus, opplæring og bruk av kart, bekledning, sove ute i hengekøye eller telt og i alt dette ligger det god språktrening.

Kursholder Havva Ince sier det er veldig inspirerende og givende å  holde kurs for så mange som har yst til å lære om norsk natur. Det er stort engasjement og intreresse.  
Flere av deltakerne uttrykker at de har utvidet begrepene med en uke på kurs, vi har lært om fåresopp, kantarell og allemannsretten, primus - ord som vi ikke kunne fra før.  I tillegg har vi utvidet nettverket ved å bli kjent med jeger - og fikseforeningene, speideren og andre organisasjoner som vi kan ta med familien på aktiviteter med senere.

Førstehjelpskurs var også nyttig, det er ikke så mye som skal til for å hjelpe hverandre, men mange er usikre på hva man skal og ikke skal gjør hvis noen skader seg. Som oftest på tur er det gnagsår og såre føtter, og om det er mer alvorlige ulykker er det å ringe alarmsentralen og få hjelp.


Dugnad er også et veldig norskt begrep - dette var vi med på på Hamborgstrømpaviljongen og vi lærte om hvordan DNT hyttene drives på dugnad. Vi vasket hytta, klippet gresset og bar ved. Dette er noe jeg kan tenke meg å gjøre som frivillige arbeid videre, sier Fahad.

Mange inntrykk, mye kunnskap, mye latter og smil er stikkordene for to uker med frivluftsopplæring. 

Jeg vil gjerne mer på tur, sier en av deltakerne. Gjerne på tur i fjellet, men først må jeg lære med å gå lengre turer sånn at jeg orker å bære sekken og ta med barna mine på tur. Jeg gleder meg!

Foto: DNT Drammen og Omegn
Foto: DNT Dramme og Omegn
Foto: DNT Drammen og Omegn
Foto: DNT Drammen og Omegn

Skrevet av Thea Hajum Utvik 19. august 2019