Finpuss for åpning

Solheimstulen
Solheimstulen Foto: Marius Dalseg Sætre

I flere dager forrige uke sto en gjeng flinke frivillige på, for å få Solheimstulen ferdig til åpning søndag 30. juni. 

Å få en turisthytte i stand til sesongåpning er ikke gjort i en håndvending, og hvert år får foreningen og hyttene uvurderlig hjelp fra mange frivillige som gir av sin tid til å skru, male, snekre, vaske og rydde. 
Forrige uke sto en iherdig gjeng på nærmere 10 frivillige på, for å få hytta klar til den offisielle åpningen søndag 30. juni.
Doer ble malt, vinduer ble skrapt for maling og et ble skiftet ut. Porter og gjerdetrapper ble satt i stand. Rom ble vasket og sengetøy lagt på dyner og puter. Gjerder ble beiset og gresset klippet.
Og alle sammen, ung eller voksen, sto på dagen lang for å få ferdig alle oppgaver. Og alle fikk prøve seg på det de ville, uansett om de kunne det eller ikke fra før av. Mestringen var høy og latteren hang løst. 

Så da søndagen kom var det en trivelig hytte som kunne offisielt åpnes med snorklipping av ordfører i Uvdal, Eli Prestegården.
Åpningen ble behørig feiret med mange gjester, som fikk servert gratis spekemat fra Gilde sammen med rømmegrøt og saft, kaffe og kaker. Og taler ble det også, av Simon Torgersen - daglig leder i DNT Drammen og Omegn, Linda Verde - styreleder i DNT Drammen og Omegn og Lars Inge Enerstvedt fra Statens Narturoppsyn som har enorm kunnskap om vidda. 
Tore Bjørgo, tidligere fylkeskultursjef i Hordaland og med enorm kunnskap om kultuminner på vidda, fortalte historier fra området.
Været sørget for at åpningen ble innendørs, men ute fikk man allikevel oppleve et forrykende show med motorsag - av en nybakt norgesmester!  Det hele ble pakket fint inn av felemusikk fra Even Tråen.
Nå kan sommeren og gjestene bare komme!

Skrevet av Åshild Woie 1. juli 2019