Turorientering med turleder

Foto: Marius Dalseg Sætre

 I hele vår har man hver mandag kunnet være med oss på turorientering med turleder - en populær, lærerik og gøyal aktivitet. 

Hva – har dere begynt å spise på kloden?

Latteren satt løst når deltakerne på kart og kompass-kursene satte tennene i appelsinene, som skulle illustrere klodens inndeling i grader.

Siden den gang har de sluttet med det, og det som var ganske så gresk til å begynne med når det gjaldt karttegn og kompass, har etter hvert blitt en selvfølge ute i marka.

Her ble det forsøkt og feilet. Og med feilene kom læringen. Instruktørene moret seg stort når gjengen selvsikkert forsvant ut av kartet selv om stien de skulle ha valgt hadde helt klare tegn å forholde seg til. Vi moret oss også når de tok ut kurs, og halvparten valgte helt motsatt retning enn de andre. Men dette var god læring, og etterhvert var det en kompetent og sikker gjeng som fant postene uten noen problemer.

Elisabeth og jeg fikk en takknemlig oppgave med å lede gruppa i form av en baktropp og kom kun med justeringer hvis det var absolutt nødvendig.

Det har vært morsomt å høre hvordan de har resonert seg frem til poster og sammenlignet kompasskurs, og vi har nytt godt av hyggelig selskap og omtenksomme deltakere som har hatt med kaffe og sjokolade på turene.

Nå er sesongen over for i år. Disse ukene siden slutten av april har bare forsvunnet i en fei. Nå gjenstår bare selve «eksamen» på Mårbu til høsten!

God sommer til alle turorienterere – håper at dere tør å bevege dere utenfor løypenettet i ferien 😀

Vi sees igjen til neste vår!

Skrevet av turleder Ellen Hannevold-Totton

Foto: Marius Dalseg Sætre

Skrevet av Åshild Woie 26. juni 2019