Sommerdugnad på hyttene i fjellet

Dugnadsgjengen
Dugnadsgjengen Foto: Gunnnar Falkevik

En flott gjeng dugnadere tok forrige uke turen til Mårbu, for å friske opp soveromsfløyen og gjøre hytta sommerklar.

Nå som sommer og høysesong på hyttene i fjellet straks er i gang, er det mye som skal ordnes i stand. Og det er gjerne en del vedlikeholdsarbeid, som må taes tak i. Uten våre fantastiske dugnadere, hadde det vært vanskelig å få dette gjennomført i tide. 

En flott gjeng dugnadere dro forrige uke til Mårbu, for å hjelpe Svein Arne og Oda med å shine opp både ute- og innendørs. 
På planen sto det bl.annet en hel del skraping og malingsarbeid utendørs. Det kan være tøffe værforhold på fjellet, og malingen blir fort slitt av vind, regn og snø. Nå har derimot flere deler av hytta fått oppfrisket dekke. 

I tillegg skulle alle rommene males og friskes opp, og i forkant av malerjobben var det mye som skulle gjøres med nedrigging av utstyr og maskering av vinduer, tak og gulv. I etterkant skulle alt utstyr på plass igjen, men nå står rommene lyse og fine og venter på overnattingsgjester! 

For de med hage, vet man at det stadig er behov for å "rydde i bedene". Og dette gjelder også "hagen" rundt Mårbu. Et par av dugnaderne hadde en kjempesjau utendørs, og fikk gjort et flott stykke ryddearbeid. 
Men det er ikke bare ute man må rydde innimellom, og et lager innendørs fikk virkelig kjenne på ryddeånden til ei av dugnaderne. Det ble så fint der, at rommet omtrent kan gjøres om til soverom. 

Man er også igang med oppgradering av dusjanlegget på Mårbu, og her har det blitt gjort en betydelig innsats. 

I tillegg til praktisk vedlikeholdsarbeid, ble det også tid til nedvask av fellesarealer.
Og ikke minst, er det veldig hyggelig sosialt på disse dugnadsturene.  

Nå er hytta klar for innrykk!
Vi håper mange fjellturister tar turen innom hyggelige Mårbu, for god bevertning av Oda og Svein Arne og for å sjekke ut de nye lyse rommene!

Denne uken er det dugnad på Solheimstulen, og neste uke står Rauhelleren for tur.
Ta gjerne kontakt om du har lyst å være med.

Velkommen til fjells i sommer! 

Skrevet av Åshild Woie 25. juni 2019