Feir 17.mai på tur med DNT

Foto: Marius Dalseg Sætre

Det finnes alternativ til barnetog, bunad og salutt. Du kan ta 17. mai -feiringen på tur med oss!

– Den Norske Turistforenings medlemsforeninger arrangerer flere turer 17.mai. Her er alt fra overnattingsturer, toppturer og rusleturer sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.

– Å feire Norges bursdag på tur, er hva jeg vil kalle en fullkommen feiring, sier Klarp Sovang.

Feiring på Finsehytta

Her blir det flaggheising, tur til Hardangerjøkulen, og middagsbuffet og konsert på kvelden. Bli med på en helt unik feiring av 17. mai  omringet av nydelig natur og flott vårstemning på fjellet.

Morgentur på Askøy

Start dagen med fantastisk utsikt og salutt fra Kolbeinsvarden kl 07.00.
Selv om toppen bare er 231 moh kan du nyte salutten med utsikt mot det åpne havet i vest, Fedje i nord og Bergensdalen mot sør.

Oslomarka

En rolig tur i Nordmarka ved Oslo. Lett tur på ti kilometer fra Movatn stasjon via hytta Sinober ned til Nittedal.  Her blir det serving. Oppstart kl. 10.00.

Gaustatoppen

Lite kan måle seg med å feire 17. mai på toppen av Gaustatoppen, 1883 moh! Snøen ligger fortsatt på toppen, mens nede i bygda er det grønt - herlige kontraster! Dagen starter med felles skitog/gåtog fra parkeringa ved Gaustabanen kl 10.00.
Gaustabanen har også åpent denne dagen, så de som vil kan ta banen inne i fjellet. Vel oppe er det allsang og tale, og det blir servert tradisjonskost som rømmegrøt med spekemat, kaker og pølser på hytta.

Bærumsmarka

Solfjellstua på Eineåsen ligger høyt og fritt, med flott utsikt og i passende gå- eller sykkelavstand. Møtetidspunktet er satt relativt sent slik at vi får med oss nasjonaldagsmarkering i nabolaget på formiddagen

Solnedgang på Sæterfjellet på Helgeland

Etter en lang dag med 17. Mai-feiring, tog og kaker er det deilig med en luftetur på fjellet. Å se solnedgangen fra toppen av Sæterfjellet er en fantastisk avslutning på nasjonaldagen.
Start: Parkeringsplassen på Klimpen kl. 18.00.

Hardangerjøkulen (DNT ung)

Har du drømt om å feire nasjonaldagen med idyllisk natur og godt selskap? Da er det på tide å finne frem flagget fra skapet og bli med DNT ung på en nasjonalromantisk tur til vakre Hardangerjøkulen på selveste grunnlovsdagen.
Dato: 16.17. mai
Alder: 16-26 år

Folgefonna på langs

Har du lyst til å oppleve en vårskitur på sitt flotteste? Bruk 17. mai-helga på tur over Folgefonna. Dersom været blir bra finnes det knapt finere skitur!
Dato: 16.-19. mai

Topptur i Jotunheimen

Her har du muligheten til å delta på en skikkelig alpin feiring av nasjonaldagen vår! DNT fjellsport Telemark arrangerer toppturhelg Norges flotteste fjellområde, Sognefjellet med alpetindene Hurrungane. Planener å bestige noen av de alpine toppene i nærheten for så å få noen av Norges desidert beste skiturer på veien ned. 17 mai satser vi på en skikkelig festdag i fjellene.
Dato: 16.19. mai

Foto: Trond Rønneberg