Jobbuke hos DNT

Daglig leder Simon Torgersen under Opptur 2019 sammen med jobbuke-elev Mathilde.
Daglig leder Simon Torgersen under Opptur 2019 sammen med jobbuke-elev Mathilde. Foto: Åshild Woie

Denne uka har DNT Drammen og Omegn hatt besøk av en 9. klassing på jobbuke. I 9. klasse er det blitt obligatorisk med en jobbuke, hvor elever må søke om arbeidsplass og jobbe fra mandag til fredag. Denne uka har jeg jobbet i DNT Drammen og Omegn. Heldigvis var dette en uke stappfull av opplegg og arrangementer!


På mandagen var det meldt dårlig vær med både snø og vind. Men det stoppet ikke de frivillige i DNT, som hadde i oppgave å markere løypa til onsdagens Opptur. Jeg var så heldig å få bli med på denne 11 km lange turen og stifte på oppmerkinger som skulle vise vei for skoleklassene.


Opptur er et stort arrangement for 8. klassinger, med et mål om å få unge ut i naturen. Det er derfor mye å ordne i stand før den store dagen. Tirsdag gikk bort til å pakke utstyr inn i tur-bilen og passe på at alt var som det skulle så det ikke kom noen uventede overraskelser den neste dagen.

På onsdagen var det fullt av elever i Byparken som var klare for Opptur. Min første oppgave var å krysse av skolene som gikk. Siden alle skulle bli sluppet ut med 10 minutters mellomrom, gikk den siste skolen kl 10.30, og så ble jeg kjørt opp til Langfalltjern. Da jeg kom frem, var aktivitetene satt i gang. Det var elever overalt som koste seg i sola. For meg virket det som at Opptur ble vellykket i år også, med glade ungdommer som trivdes på tur.


Verdens aktivitetsdag nærmer seg, og i Lier ble den feiret på torsdag. Da hadde DNT et eget bord med brosjyrer, frukt og sjokolade på Frisklivssentralen. Her ble det felles oppvarming og aktiviteter. Opprinnelig skulle dette ha foregått ute i Lierbyen, men på grunn av dårlig vær ble det flyttet inn. Selv om det endte med ca 30 deltakere, ble det en fin dag hvor vi fikk utdelt både frukt og grønt, lodd og loddpremier.

Etter lunsj jobbet jeg nede i DNT sin egen butikk. Der ble min oppgave å merke alle varer som manglet prislapp. Selv om at dette kanskje ikke var det mest morsomme jeg gjorde denne uka, fikk jeg høre at jeg gjorde en nyttig jobb, så det hjalp på motivasjonen. Jeg føler også at dette er en nyttig erfaring.


Da jeg begynte, fikk jeg stadig spørsmål om hvorfor jeg endte opp akkurat her i arbeidsuka. Jeg skal ikke si at jeg alltid har vært glad i å være ute, men interessen for friluftsliv kom for noen år siden og har bare vokst siden. Det var min familie som kom opp med dette forslaget og jeg har ikke angret på at jeg valgte å søke her. Å jobbe i DNT Drammen og Omegn sammen med så mange hyggelige og imøtekommende mennesker har vært veldig gøy og en lærerik opplevelse jeg tar med meg videre.

Det viktigste jeg har lært og en ting jeg ønsker å nevne er hvor nødvendig og bra det er med frivillige. Uten de personene som stiller opp, hadde det vært nærmest umulig å få til det som er blitt gjort i DNT. Helt i starten visste jeg ikke engang hvem som var ansatte og hvem som var frivillige her på kontoret!

Tusen takk for en fin og minnerik uke,

Mathilde
Skrevet av Sigbjørn Bøtun 10. mai 2019