Årebyggere fulgt av NRK

Fornøyde årebyggere tester åren sin for første gang!
Fornøyde årebyggere tester åren sin for første gang! Foto: Jens Petter Ørjansen

I løpet av vinteren har mange medlemmer i Gyldenløve Kajakklubb laget sin egen grønlandsåre hos Anders Thygesen (Kajakkspesialisten) i Vestfossen.

Anders Thygesen er en av de fremste i padlemiljøet i og utenfor Norge når det gjelder kunnskap om kajakkpadling på eskimoenes vis.

I det gamle kapellet i Vestfossen kan du ikke bare lage din egen åre, men også din egen eskimokajakk skulle du ønsker det.
Totalt har nå 51 medlemmer i Gyldenløve Kajakklubb laget sin egen åre hos Anders. I en verden hvor det meste kan kjøpes for penger føles det flott å lage noe med egne hender og enkle redskaper.

Denne gangen har NRK vært med på kurset. Filmfotograf Anders Martin Helle har fulgt deltakerne gjennom kurskveldene i vinter. Onsdag 24. april var det tid for å stikke de nye årene i vannet for første gang. Anders var med sittende foran i K2 kajakken vår.
Et spennende prosjekt i seg selv med et profesjonelt kamera som ikke tåler vann, men det gikk fint.

Det ble mange fine opptak på vannet ved Sundhaugen denne kvelden. Hele 30 smilende og fornøyde padlere deltok.
Det er bare å benke seg foran TV-en med popkorn om ikke lenge. Innslaget blir sendt på Norge Rundt i løpet av sommeren.

NRK fulgte kurset gjennom vinteren, og innslaget vil bli vist på Norge Rundt i sommer. Foto: Kjetil Nordheim